• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PM: Valimistel kaotasid vene parteid

  Tallinnas polnud valimistel suurimad kaotajad mitte Isamaaliit ja Mõõdukad, vaid hoopis siiski kolm kohta saanud vene poliitikud.

  Vene parteid kaotasid võrreldes eelmise korraga ligi 30 000 häält, millest suur osa liikus ilmselt venekeelsete tallinlaste seas tugeva kampaania teinud ning osa vene poliitikuid enda ridadesse võtnud Keskerakonnale, kirjutab Postimees.
  Keskerakond ja Reformierakond olid ainsad parteid, kes said Tallinna volikogu valimistel võrreldes kolme aasta tagusega rohkem hääli. Osa vene poliitikute kaotatud hääli läks üle Reformierakonnale ja uustulnukast Res Publicale.
  Keskerakond on ka kohalikel valimistel võitja üle Eesti saadud häälte arvestuses. Erakonna nimekirjad kogusid kokku 136 617 häält - see on rohkem kui Keskerakonna 1999. aastal Riigikogu valimistel saadud 113 378 häält. Võrdlusel tuleb arvestada, et kohalikel valimistel on valijaskond mittekodanike varal suurem.
  Res Publica nimekirjad said 20. oktoobril 80 660 häält, Reformierakonna omad 64 623 häält, Rahvaliidu nimekirjad 59 331 häält ja Isamaaliidu omad 34 933 häält. Mõõdukad kogusid oma nimekirjadele 23 261 häält.
  Et suuremate parteide liikmeid leidus ka paljudes edukates valimisliitudes, pole toodud arvude põhjal siiski võimalik erakondade valimistulemusi täpselt võrrelda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.