Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Täisteenusliising kogub Eestis tuure

  AVIS Liisingu osakonnajuhataja Argo Rebase sõnul tõuseb huvi täisteenusliisingu vastu aasta-aastalt. Kui eelmisel aastal kasvas autopark 18, siis tänavu juba 47 võrra. ?Lisaks tuleb arvestada, et mitmed muudes riikides asuvad kliendid liisivad nüüd läbi sealsete esinduste,? sõnas Rebane.
  Varem domineerinud välismaiste firmade esinduste või tütarfirmade kõrval või asemel on Rebase sõnul AVISe klientideks paljud Eesti firmad. ?Eriti huvituvad täisteenusliisingust firmaomanikud ja finantsistid,? lausus ta.
  Kaheksa aastat täisteenusliisingut pakkunud AVIS reklaamib ühe märksõnana kliendikesksust/personaalsust. ?Me pole hakanud eri tootepakette juurutama, vaid püüame pakkuda kliendile teenust vastavalt tema vajadustele,? rääkis Rebane. ?Selline lähenemine, arvestades uusmüüki ja juurdemüüki, on ennast igati õigustanud.?
  Edu saadab ka Ühisliisingu tütarfirmat ASi Rentacar, mis pakub teenusliisingut kaubamärgi Budget all. Kui 2000. aasta lõpus oli firmal 300 sellist lepingut ja 2001. aasta lõpus 700, siis nüüd on teenusliisinglepingute arv tõusnud 1200-le. ?Tänapäeval pole autoliising enam pelgalt raha andmine autoostu finantseerimiseks,? ütles läbi Rentacari kaudu täisteenusliisingut müüva Ühisliisingu autoliisingugrupi juhi Janek Heinola.
  Sellest nädalast autoliisingu tooteid rõivasuurustena tuntud tähtede L, XL ja XXL all müüv Hansa Liising Eesti hakkab samuti enam rõhuma täisteenusliisingule. ?Uued tootenimetused ja nende müük Hansa Liisingu kaudu teenib suuresti eesmärki hoogustada varem Balti Autoliisingu tooteks olnud täisteenusliisingu müüki,? ütles ettevõtteautoliisingu osakonna juhataja Ando Uus.
  Uue nimega täisteenusliising ehk XXL sisaldab peale autoostu rahastamise ja kindlustuse muid vajalikke teenuseid.
  Hansa Liising Eesti juhataja Gerd Kriegeri sõnul aitab täisteenusliising teha auto kasutamise mugavamaks ja kulud paremini kontrollitavaks. ?Liisimisel arvestatakse tihti vaid liisingumaksega, mis praktikas moodustab siiski vaid 2/3 kõigist autole minevatest kulutustest,? ütles ta.
  Esialgu põhiliselt ettevõtjatele suunatud täisteenusliisingu osakaalu tahab Hansa Liising tõsta 15 protsendile kogu portfellist, hetkel on selle osakaal Hansa Liisingu/Balti Autoliisingu portfellis 10.
  Hansa Liisingu autoliisingu turuosa Eestis on septembri alguse seisuga ligi 63, sõiduautode liisinguportfellis oli septembri alguse seisuga 25 000 autot Eestis, 6300 Lätis ja 4500 Leedus.
  Sampo Liisingu müügijuht Kristjan Kivipalu sõnul pakub firma täisteenusliisingut läbi oma koostööpartnerite. ?Tegelikult pole ju ka Hansa Liisingu tootes midagi eriti uut, need asjad on lihtsalt ühtsesse paketisüsteemi koondatud,? lausus ta. Sampo Liisingu enda tooteks on Hansa Liisingu XLiga sarnane, põhiliselt väike- või väike-keskklassi sõidukite ostuks mõeldud POP-auto, mida pakutakse alates tänavu märtsist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Taastuvenergia tasu tõuseb 10 protsenti
Tulevast aastast kasvab tarbijate elektriarvele lisanduv taastuvenergia tasu, sesti kuigi taastuvenergia toetust saavate seadmete arv kahaneb, siis kahaneb tarbimine Eestis veel kiiremini.
Tulevast aastast kasvab tarbijate elektriarvele lisanduv taastuvenergia tasu, sesti kuigi taastuvenergia toetust saavate seadmete arv kahaneb, siis kahaneb tarbimine Eestis veel kiiremini.
Ivar Veskioja: e-residentsus töötab, nüüd on aeg vallutada Euroopa turg
Kaheksa aastat toiminud e-residentsus on osutunud kasulikuks ja kasumlikuks, järgmise sammuna tuleks hakata äriregistris tunnustama teiste Euroopa Liidu (EL) riikide väljastatud elektroonilisi identiteete, kirjutab Teenusmajanduse Koja e-residentsuse töörühma juht Ivar Veskioja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Kaheksa aastat toiminud e-residentsus on osutunud kasulikuks ja kasumlikuks, järgmise sammuna tuleks hakata äriregistris tunnustama teiste Euroopa Liidu (EL) riikide väljastatud elektroonilisi identiteete, kirjutab Teenusmajanduse Koja e-residentsuse töörühma juht Ivar Veskioja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
EfTENi uue fondi puhasväärtus kasvas, oodata on uut väljamakset
EfTEN United Property Fund osaku puhasväärtus oli oktoobri lõpus 10,99 eurot, kasvades kuuga 0,4%. Lähiajal on oodata väljamakset investoritele, mis on teine alates fondi loomisest.
EfTEN United Property Fund osaku puhasväärtus oli oktoobri lõpus 10,99 eurot, kasvades kuuga 0,4%. Lähiajal on oodata väljamakset investoritele, mis on teine alates fondi loomisest.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Kas ennetada tööstressi või tegeleda tagajärgedega?
Vaimse tervise kuu on läbi, aga see ei tähenda sugugi, et vaimne tervis oleks sellega kuidagi korda saanud. Vastupidi: ees on ootamas rasked ajad – külm ja pime talv, teadmatus sõja asjus, toodete ja teenuste hinnatõusu tõttu ka majanduslikult keerulised ajad –, nii et pigem tasuks ennetavalt töötajate vaimsele tervisele rohkemgi tähelepanu pöörata.
Vaimse tervise kuu on läbi, aga see ei tähenda sugugi, et vaimne tervis oleks sellega kuidagi korda saanud. Vastupidi: ees on ootamas rasked ajad – külm ja pime talv, teadmatus sõja asjus, toodete ja teenuste hinnatõusu tõttu ka majanduslikult keerulised ajad –, nii et pigem tasuks ennetavalt töötajate vaimsele tervisele rohkemgi tähelepanu pöörata.
Milrem Robotics saadab Ukrainasse 14 robotsõidukit
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Taastuvenergia tasu tõuseb 10 protsenti
Tulevast aastast kasvab tarbijate elektriarvele lisanduv taastuvenergia tasu, sesti kuigi taastuvenergia toetust saavate seadmete arv kahaneb, siis kahaneb tarbimine Eestis veel kiiremini.
Tulevast aastast kasvab tarbijate elektriarvele lisanduv taastuvenergia tasu, sesti kuigi taastuvenergia toetust saavate seadmete arv kahaneb, siis kahaneb tarbimine Eestis veel kiiremini.

Olulisemad lood

Tallinn tõmbab äriühinguid koomale
Tallin kavatseb ühendada ASi Tallinna Linnahall ASiga Tallinna Tööstuspargid ja lõpetada Tallinna Vee-ettevõtjate Järelevalve SA tegevuse.
Tallin kavatseb ühendada ASi Tallinna Linnahall ASiga Tallinna Tööstuspargid ja lõpetada Tallinna Vee-ettevõtjate Järelevalve SA tegevuse.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.