Silva Männik • 28. oktoober 2002 kell 14:29

Nõo Lihatööstus kahekordistab uue tootmishoonega tootmisvõimsust

Homme avab Nõo Lihatööstus oma uue tootmishoone, millega kaasneb tootmisvõimsuse kahekordistumine. Juurdeehituse pindala on 1000 ruutmeetrit ja investeeringu kogumaksumus 40 miljonit krooni, teatas ettevõte.

Seoses uue tehnoloogia kasutuselevõtuga parandab Nõo Lihatööstus kapitalitootlust, efektiivistab müügi - ja logistikavõrku ning pöörab enam tähelepanu turundusele.

?Uus tehasehoone ja seal kasutusel olev tehnoloogia vastab kõigile euro-nõuetele ning võimaldab meil vastu tulla turunõudlusele,? kommenteeris vajadust uue tehase järele tegevjuht Toomas Kruustük.

Käesoleva aasta käibe prognoos on 50 miljonit krooni, kasumit prognoositakse 1,5 ? 2 miljonit krooni. Võrreldes eelmise aasta septembrikuuga on käibekasv olnud ca 50 protsenti, oktoobris kasvutrend jätkub. Ettevõtte eesmärgiks on jõuda 100-miljonilise käibeni aastas.

Nõo Lihatööstuse tooteportfelli kuulub üle 60 erineva toote, millest tuntuimad on ?Nõo rulaad?, ?Nõo sardell?, ?Maamehe sink?, ?Maasuitsuribi? ja poolsuitsuvorst ?Mini?. Nõo Lihatööstus on Eesti ainuke toorsalaami valmistaja, mis on tooteportfellis üks tõusvamaid artikleid.

Alates 2002. aastast kuulub Nõo Lihatööstus Lihatöötlejate Assotsiatsiooni, mis kannab kvaliteedimärki ?Aus Kaup?. Ettevõte ostab toorainet kokku vaid suurtootjatelt üle Eesti, tooraine kvaliteedis järelandmisi ei tehta, tagades sellega toodete tipp-kvaliteet.

Hetkel kuum