• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Firmad lahkuvad Stockholmi börsi A-nimekirjast

  Kahe aastaga on ligi pool Stockholmi börsi A-nimekirja firmadest sealt lahkunud ilma et uusi oleks lisandunud.

  Viimastest on praegu minekul konsultatsioonifirma SCC, mille ostab üles Taani konkurent, kirjutab Dagens Industri.
  Osad nimekirjast kadunud firmad on üles ostnud strateegilised omanikud või konkurendid, teised on üle kolinud börsi teise nimekirja. Mitmed lahkujad on olnud välismaa firmad.
  Osad firmad on lahkumise äärel ? Avesta on juba praktiliselt üles ostetud, Akzo Nobel on teatanud, et lõpetab oma aktsiatega kauplemise Stockholmi börsil. Samuti võib lahkujatega liituda alumiiniumifirma Sapa, arvestades konkurendist Elkemi suurt osaluts firmas.
  Vaatlejate sõnul pole probleem mitte niivõrd firmade lahkumises, kui et uusi ei tule asemele. Enamus uustulnukais noteerib end O-nimekirjas ja jääb sinna.
  Teatud liiki investorid, eriti välisinvestorid, saavad investeerida vaid A-nimekirja aktsiatesse, kus nõuded firmade suurusele ja käibele on suuremad. Kuulumine A-nimekirja annab teatud kvaliteedimärgi. Samas tingivad Rootsi maksureeglid ning omanike majandushuvid, et süsteem ei tööta. A-nimekirja aktsiate pealt tuleb maksta varamaksu, O-nimekirja aktsiatelt mitte.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.