• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA aktsiaturud ootasid reedel Microsofti võitu

  USA aktsiaturud ootasid reedel Microsofti võitu kohtus, kus enamus Microsofti pakkumisest heaks kiideti.

  Microsofti kohtuvaidlused on kestnud 1998. aastast alates. 2000. aastal oli üks Nasdaqi ärakukkumise põhjusi just uute tuuride ülesvõtmine kohtuasjas Microsofti vastu. 2000 aasta märtsis maksis aktsia tipptasemel 111,88 dollarit, kuid kohtuasja süvenemise järel kukkus tolle aasta lõpus 43 dollarile.
  Reedel pärast kauplemispäeva lõppu tuli otsus, mida loetakse Microsoftile soodsaks. Microsofti aktsia <GR#US.MSFT> langes eile 0,88% 53 dollarile, kuid tõusis järelkauplemise käigus 6,3% 56,32 dollarile.
  Nasdaq <GR#US.^IXIC> tõusis reedel 2,33% 1361 punktile. Laiem S P 500 indeks <GR#US.^SPC> tõusis 1,72% 901 punktile. Standardaktsiatest koosnev Dow tööstuskeskmine <GR#US.^DJI> võttis juurde 1,44%. See indeks lõpetas kauplemispäeva 8518 punktil.
  Investorid eelistasid reedel rohkem riski võtta, roteerides raha riskantsematesse tehnoloogiaaktsiatesse. Osteti sidegigantide AT T ja Sprint PCS aktsiad. AT T aktsia <GR#US.T> tõusis 10% 7,59 dollarile. Sprint PCS aktsia tõusis <GR#US.PCS>
  11% 3,87 dollarile. Inteli aktsia tõusis 5,8% 18,30 dollarile.
  General Motorsi aktsia <GR#US.GM> tõusis 2,3% 34,02 dollarile. Firma teatas, et oktoobris kukkus nende sõidukimüük USAs 32% mullusega võrreldes. Vaatamata sellele tõstis firma neljanda kvartali väljavaadet.
  Fordi aktsia <GR#US.F> langes 0,4% 8,43 dollarile ning DaimlerChryselri <GR#US.DCX>
  oma 1,8% 34,72 dollarile. Mõlemad firmad teatasid 31% suurusest oktoobri müügikukkumisest võrreldes mulluse rekordilide oktoobrikuu müügiga.
  Investoritele on sel nädalal kaks olulist sündmust, mille valguses võetakse nägemusi. Nendeks on teisipäeval toimuvad USA parlamendi vahevalimised ja kolmapäevane USA keskpanga intressipoliitikat määrava komitee istung.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Eesti e-rahaturgu tabab paratamatult taaskäivitus
Kui Rahapesu Andmebüroo juhi ettepanek teha täielik krüptoturu taaskäivitus tuli laiemale investorite kogukonnale mõnevõrra ootamatult, siis tegelikult otsustati taaskäivitamine Euroopa Liidu koridorides ära juba aasta eest ja aeglane turupuhastus peaks algama kahe kuu jooksul.
Kui Rahapesu Andmebüroo juhi ettepanek teha täielik krüptoturu taaskäivitus tuli laiemale investorite kogukonnale mõnevõrra ootamatult, siis tegelikult otsustati taaskäivitamine Euroopa Liidu koridorides ära juba aasta eest ja aeglane turupuhastus peaks algama kahe kuu jooksul.
Summa on kasvanud: Veli Kraavi vastased küsivad tagasi üüratut võlga
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.