Inge Rumessen • 7. november 2002 kell 12:23

Järgmisel aastal algab turuvõitlus pensionifondide vahetajate pärast

Alates 2004. aasta jaanuarist on pensioni II sambaga liitunutel võimalik hakata fonde vahetama.

?See võib kujuneda päris põnevaks, kuidas ja milliste argumentidega fondivalitsejad hakkavad inimesi ühest fondist teise meelitama,? ütles EVK nõukogu esimees Jaanus Erlemann.

EVK andmeil vahetasid teises etapis liitumisavalduse esitanud inimesed liitumisperioodi jooksul fondi 2060 korral. Neist 433 tehti veel viimasel päeval 31. oktoobril. Reeglina vahetati fondivalitsejat ning jäeti fondi strateegiavalik samaks või otsustati agressiivsema fondi kasuks.

EVK tegevdirektori Kaidi Oone sõnul üllatas see, et 1942-1956 aastal sündinud inimesed eelistasid enamikus konservatiivseid võlakirjafonde, järgmisel kümnekonnal aastal sündinud aga valisid peamiselt agressiivsed aktsiafondid.

Hetkel kuum