• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mahlatootjad üritavad ELi saades lõunanaabritega arveid õiendada

  Kohalikud mahlatootjad ootavad pikisilmi Eesti astumist Euroopa Liitu, et odavamalt tootvate lõunanaabritega arveid õiendada.

  Võimalus ahistada avaneb kohe, kui Baltimaad võetakse võrdsetel alustel rangete normidega Euroopa Liitu, sest euronormide täitmises on Eesti tootjad rohkem kodus ning omavad edumaad.
  Ösel Foodsi juht Kuldar Leis ütles, et kohalike mahlatootjate 45-protsendiline turuosa Eestis ei tulene mitte sellest, et Eesti mahlatootjad oleksid Läti ja Leedu tootjatest viletsamad. ?Eesti tootjad eesotsas Öseliga ei ole äpud, et ei suudaks suuremat turuosa võtta,? märkis Leis. ?Läti ja Leedu seadusandlus võimaldab odavamate kuludega toota, sest seadused on Eestis kehtivatest 2-3 aastat maas.?
  Kuna lõunanaabrid pole suuri investeeringuid veel pidanud tegema, on nende mahlad hetkel odavamad kui ükskõik millised importmahlad ning siinsel turul odavamad, kui Eestis kehtivate normide alusel toodetud mahlad.
  Samas võimaldas Toiduliidu ja Tarbijakaitse koostöös läbi viidud mahlauuring <#kõrvaldada Eesti poelettidelt= http://www.consumer.ee/index3.php?lang=est nid=381 show=news type=news> rea Cido, Samba, Gutta ja Loeli mahlu.
  <#Loe mahlatootjate plaanidest= http://www.aripaev.ee/2219/uud_uudidx_221903.html>
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.