Ülo Toomsalu • 26. november 2002 kell 6:03

EPL: Aastaga ei jõuta elektripaigaldisi kontrollida

Elektripaigaldiste kontrolli õigust omavad firmad ei usu, et aastaga jõutaks kõik paigaldised üle kontrollida.

?Üheaastane tähtaeg võib osutuda ebareaalseks, kui turule ei tule juurde akrediteeritud ja pädevaid mõõtjaid,? ütles ASi Elwo sisetööde projektijuht Jüri Haponen. Ta lisas, et inimesed kipuvad kõike viimasele minutile jätma. Kuigi paljud korteriühistud ja eramajade omanikud on asja vastu huvi tundnud, on see piirdunud hinna küsimisega, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Ma arvan, et aastaga ei jõuta kindlasti kõiki elektripaigaldisi üle vaadata. Ma ei tea, kui palju tehnilise kontrolli firmasid jõuab selle aastaga veel turule tulla, et ka teise liigi elektripaigaldiste korraline kontroll ära teha,? ütles ASi Loo Elekter direktor Aivo Härm.

?Praegust situatsiooni arvestades võin julgelt väita, et väga paljudel majadel ja korteritel pole olemas ka vajalikku dokumentatsiooni. Enamasti tuleb olemasolevad puudused kõrvaldada ja siis vajalikud mõõtmised uuesti teha. Kõik see aga võtab aega,? lisas Härm.

?Visuaalse ülevaatuse kestus sõltub korterite, elamute, suvilate suurusest ja nende elektripaigaldiste keerukus varieerub suurtes piirides,? ütles elektrikontrollikeskuse juhataja Arvo Kübarsepp ja lisas, et seepärast saab rääkida vaid kontrollimise keskmistest aegadest.

Hetkel kuum