• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EE: Margus Lepa tahab Tiit Toomsalu asemel parteijuhiks

  Margus Lepa tahab senise Sotsiaaldemokraatliku Tööpartei juhi Tiit Toomsalu kõrvale tõrjuda.

  Eesti Sotsiaaldemokraatlik Tööpartei (ESDTP) käärib. Pärast sügisest põrumist kohalikel valimistel istus partei juhatus kokku. Mõned karismaatilise Tiit Toomsalu juhitud partei liikmed leidsid, et pärast 'sellist käkki' peaks esimees tagasi astuma.
  Asi siiski nii kaugele ei läinud, vaid päädis sellega, et kutsuti kokku erakorraline kongress ning Toomsalu peatas oma volitused erakonna juhina, kirjutab Eesti Ekspress.
  Uue tugeva jõuna sihib Toomsalu kohta nüüd punapäine eksnäitleja Margus Lepa, kes tahab erakorralisel kongressil esitada oma kandidatuuri juhi kohale. 'No kriitiline punkt on käes,' ütleb Nõmme raadiot juhtiv Lepa.
  Kohalike omavalitsuste valimistel kogusid Tööpartei seitse liiget Pirita linnaosas kokku kõigest viis häält. 'See ei ole ju tulemuslik partei juhtimine! Mina liitusin Tööparteiga sellepärast, et uskusin, et siin tõepoolest tehakse tööd. Aga tegelikult ei tehta mitte midagi, ainult räägitakse, kuidas välismaised sotsiaaldemokraatide erakonnad meid imetlevad. Imetlevad tõesti ? aga õudusega!'
  Laupäevaks ongi kongress välja kuulutatud, kutsed laiali saadetud. Kui Ekspress aga Tööpartei kontorisse helistab, kinnitab sealt keegi närviline daam, et kongressi toimumise kohta ei saa hetkel midagi kindlat öelda.
  Tiit Toomsalu kõhistab telefonitorru sõbralikku naeru ja väidab, et kongressi ei tule.
  Margus Lepa kinnitab jälle suisa vastupidist ? tema ise on ka üks kongressi korraldajatest ning kinnitab kindlalt, et laupäeval kell 12 otsustatakse erakonna saatus. 'Toomsalu lihtsalt vaa-lee-taab,' ütleb Lepa kaks korda nagu laval. 'Kui aga Toomsalu on kokku leppinud, et inimesed kohale ei tuleks, läheb see sujuvalt üle partei peiedeks!'
  Lepal on erakonnas toetajaid küll. Kas ta nende peale aga ka laupäeval võib loota, seda ta ei tea. 'Nooh, teate, seal on vanad inimesed. Kui mina räägin, siis nad noogutavad. Aga pärast saadavad mulle kirja, et ei ole mingil juhul nõus ja et Toomsalu helistas.' Erakonna keskmine vanus on Lepa sõnul 62.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Raadiohommikus: kui palju kallinevad kinnisvara, kütus ja autod?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis sukeldume kinnisvarasse ja autode maailma, aga ei jäta kõrvale ka kütuseturgu või muusikaäri.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis sukeldume kinnisvarasse ja autode maailma, aga ei jäta kõrvale ka kütuseturgu või muusikaäri.
Putin: Tahate rohkem gaasi? Kiitke Nord Stream 2 heaks
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.