Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EE: Margus Lepa tahab Tiit Toomsalu asemel parteijuhiks

  Margus Lepa tahab senise Sotsiaaldemokraatliku Tööpartei juhi Tiit Toomsalu kõrvale tõrjuda.

  Eesti Sotsiaaldemokraatlik Tööpartei (ESDTP) käärib. Pärast sügisest põrumist kohalikel valimistel istus partei juhatus kokku. Mõned karismaatilise Tiit Toomsalu juhitud partei liikmed leidsid, et pärast 'sellist käkki' peaks esimees tagasi astuma.
  Asi siiski nii kaugele ei läinud, vaid päädis sellega, et kutsuti kokku erakorraline kongress ning Toomsalu peatas oma volitused erakonna juhina, kirjutab Eesti Ekspress.
  Uue tugeva jõuna sihib Toomsalu kohta nüüd punapäine eksnäitleja Margus Lepa, kes tahab erakorralisel kongressil esitada oma kandidatuuri juhi kohale. 'No kriitiline punkt on käes,' ütleb Nõmme raadiot juhtiv Lepa.
  Kohalike omavalitsuste valimistel kogusid Tööpartei seitse liiget Pirita linnaosas kokku kõigest viis häält. 'See ei ole ju tulemuslik partei juhtimine! Mina liitusin Tööparteiga sellepärast, et uskusin, et siin tõepoolest tehakse tööd. Aga tegelikult ei tehta mitte midagi, ainult räägitakse, kuidas välismaised sotsiaaldemokraatide erakonnad meid imetlevad. Imetlevad tõesti ? aga õudusega!'
  Laupäevaks ongi kongress välja kuulutatud, kutsed laiali saadetud. Kui Ekspress aga Tööpartei kontorisse helistab, kinnitab sealt keegi närviline daam, et kongressi toimumise kohta ei saa hetkel midagi kindlat öelda.
  Tiit Toomsalu kõhistab telefonitorru sõbralikku naeru ja väidab, et kongressi ei tule.
  Margus Lepa kinnitab jälle suisa vastupidist ? tema ise on ka üks kongressi korraldajatest ning kinnitab kindlalt, et laupäeval kell 12 otsustatakse erakonna saatus. 'Toomsalu lihtsalt vaa-lee-taab,' ütleb Lepa kaks korda nagu laval. 'Kui aga Toomsalu on kokku leppinud, et inimesed kohale ei tuleks, läheb see sujuvalt üle partei peiedeks!'
  Lepal on erakonnas toetajaid küll. Kas ta nende peale aga ka laupäeval võib loota, seda ta ei tea. 'Nooh, teate, seal on vanad inimesed. Kui mina räägin, siis nad noogutavad. Aga pärast saadavad mulle kirja, et ei ole mingil juhul nõus ja et Toomsalu helistas.' Erakonna keskmine vanus on Lepa sõnul 62.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Karl-Eduard Salumäe: kasutatud autode turg on nagu mingi kentaur
Mis iganes põhjustel paistab visalt kaduma siinse ostjaskonna valmidus kahtlastele autoärikatele raha tassida, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
Mis iganes põhjustel paistab visalt kaduma siinse ostjaskonna valmidus kahtlastele autoärikatele raha tassida, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
November oli Balti börsidel üldine tõusukuu
Novembris tõusis Balti koondindeks Baltic Benchmark 6,24%; tõusid ka kõik kolm Balti börsi.
Novembris tõusis Balti koondindeks Baltic Benchmark 6,24%; tõusid ka kõik kolm Balti börsi.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Juhtide piiratud aeg teeb värbamise kalliks
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Head uudised tulevad Zaporižžjast: Vene väed taanduvad
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Head uudised tulevad Zaporižžjast: Vene väed taanduvad
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.

Olulisemad lood

Trükitööstuse analüüs: pakenditootjad kriisidest puutumata, teised otsivad uusi võimalusi
Trükikodade müügitulu taastus mullu küll osaliselt koroonakriisist, kuid jäi siiski aastate 2017–2018 tasemele. Pakenditootjate müügitulu kasvab seevastu pidevalt ega ole kriisidest seni suuremalt pihta saanud, kirjutas ülevaates Eesti Trüki- ja Pakenditööstuse Liidu arendusnõunik Kati Rostfeldt.
Trükikodade müügitulu taastus mullu küll osaliselt koroonakriisist, kuid jäi siiski aastate 2017–2018 tasemele. Pakenditootjate müügitulu kasvab seevastu pidevalt ega ole kriisidest seni suuremalt pihta saanud, kirjutas ülevaates Eesti Trüki- ja Pakenditööstuse Liidu arendusnõunik Kati Rostfeldt.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.