Virkko Lepassalu • 12. detsember 2002 kell 12:43

MicroLink võitis Piirivalveameti ja Ravimiameti dokumendihalduskonkursid

Ravimiameti ja Piirivalveameti dokumendihaldussüsteemi riigihanked võitis Microlink oma tarkvaraga Postipoiss.

Tegemist on Eestis enimlevinud teabehalduse lahendusega, selgus pressiteatest. Tarkvaral on Eestis üle 6000 kasutaja 220 asutuses ja ettevõttes.

Piirivalveameti ja piirivalveasutuste dokumendihaldussüsteem võimaldab asutusesisest dokumentide käsitlemist interneti vahendusel ühtsete standardite alusel. Piirivalveameti lahendus hõlmab kogu piirivalvet - Piirivalveametit ja veel 14 piirivalveasutust.

Peale MicroLinki teostatud Tallinna linna dokumendihalduse projekti, mis lõppes septembris, on Piirivalveameti puhul tegu ühe suurima dokumendihalduse projektiga Eestis. Kasutajaid tuleb süsteemil ligi 500, dokumente prognoositakse aastas ligi 100 000.

Lisaks juurutatakse piirivalveasutustes peale dokumentide registreerimise ja haldamise ka dokumentide elektroonilise menetlemise protseduure.

Ravimiameti uus dokumendihaldussüsteem peab võimaldama paber- ja elektrooniliste dokumentide haldamist ühes süsteemis, vähendama dokumentide haldamist paberkandjal ning võimaldama seoses digitaalallkirja kasutuselevõtuga tulevikus üle minna

elektroonilisele asjaajamisele.

Hetkel kuum