Ülo Toomsalu • 20. detsember 2002 kell 6:09

EPL: Jõulude ajal sorteerivad Eesti Posti juhid kirju

Eesti Post juhtkond sorteerib jõulude ajal postikeskuses kirju, et vältida kirjade hilinemist ja töö kuhjumist.

Eile Lasnamäe postikeskuse sorteerimissaali kõrval väikses ruumis arvuti teel tellitud ?okolaadidele ja kaartidele aadresse trükkinud Eesti Posti e-äri projektijuht Kristina Seema töötab postikeskuses teist päeva, kirjutab Eesti Päevaleht.

Päev varem oli ta pärast tavalist tööpäeva alustanud ning poole kümneks õhtul jõudnud sadadele ?okolaadidele aadressid lisada.

Seema sõnul käib ta postikeskuses jõulude ajal tööl juba kolmandat aastat. ?Tulin kontorilaua tagant välja, et jõulupäkapikutunnet saada,? ütles ta muiates.

Eesti Posti tootmisdirektori Maire Lodi sõnul on firma moodustanud administratsioonis soovijatest graafiku, mis päevadel keegi abiks käib.

?Saame jõuluõnnitlustega hakkama ja ootame, et kirjade hulk kasvab,? lausus ta. ?Ootame kirjade hulga suurenemist igati, sest igalt jõulude ajal postitatud kaardilt läheb kümme senti Eesti lastekodudele.?

Päev varem käis postikeskuses abiks Eesti Posti juhtkond, juhatuse esimees lubas kirju sorteerima tulla täna.

Suures saalis kirju suuruse järgi sorteerinud postiteenindaja Angelika Vaalmäe lausus, et viimastel päevadel on kirju üha rohkem. Näiteks detsembri esimesel poolel töödeldi postikeskuses üle kolme miljoni kirja.

Tootmisdirektor Maire Lodi sõnul on suurem kirjavoog alles tulekul. ?Kuna 16. detsembril algas soodusperiood, kui saadetav kiri maksab 3.60, ei ole kirjamahud veel suurenenud,? märkis ta. ?Detsembri esimesel poolel saadeti palju ärikirju, mille aasta teisel poolel vahetavad välja jõuluõnnitlused.?

Hetkel kuum