29. mai 2003 kell 15:01

Saksamaa tunneb huvi Viru Keemia Grupist

Sachsen-Anhalti riigisekretär tahab kaasata Viru Keemia Grupi (VKG) üleeuroopalisse keemiaalasesse lobivõrgustikku

Täna Eestis visiidil viibiva Sachsen-Anhalti liidumaa majandus- ja

tööministeeriumi riigisekretär Manfred Maas ütles pärast kohtumist ViruKeemia Grupi (VKG) juhtidega, et sakslastel on tõsine huvi hakata tegemakoostööd Eesti keemiatööstustega Brüsseli otsuste mõjutamiseks, seda enam,et just Anhalti liidumaa on Saksamaa suurimaid keemia- japruunsöekaevanduste piirkondi.

'Kuna praegu on kogu Euroopas tõsisel kaalukeelel seadusandlike piirangute

kehtestamise soovi tõttu kogu Euroopa keemiatööstuste tulevik javäljavaated, tahame Saksamaa juhtivate ettevõtjate ja poliitikutevõrgustikku kaasata ka Eesti keemiatööstused, et siis ühiselt mõjutadaBrüsselis langetatavaid strateegilisi otsuseid,' lausus Maas. 'Vastavalteemal rääkisime täna ka VKG juhtidega.'

Käesoleva visiidi käigus on kavas allkirjastada Sachsen-Anhalti Liidumaa

Inseneride Koja ja Eesti Inseneride Liidu vaheline koostöömemorandum, ettuua inseneriliikumine ja inseneri kutse mõiste uuele tasandile.

Hetkel kuum