Tõnis Arnover • 13. juuni 2003 kell 10:59

Jeltsini klann ostis kriisis telekanali TVS 130 miljoni krooni eest

Russian Aluminiumi juht Oleg Deripaska ostis ära talle mittekuulunud TVSi aktsiad, makstes Anatoli T?ubaisile nende eest 130 miljonit.

Kogu riiki kattev eratelekanal TVS on viimasel ajal olnud suurtes raskustes ja pole suutnud töötajatele mitu kuud palka maksta. Ilmselt on Venemaa ekspresidendi Boriss Jeltsini klanniga tihedalt seotud ärimehe huvi telekanali vastu seotud lähenevate valimistega. Tänavu detsembris tulevad parlamendivalimised ja tuleva aasta märtsis presidendivalimised.

35aastane Oleg Deripaska on abielus Valentin Juma?evi tütrega. Juma?ev aitas kirjutada Jeltsini memuaariraamatuid ning oli presidendi meedianõunik ja administratsiooni ülem. Juma?ev ise on kolm aastat abielus Jeltsini tütre Tatjana Djat?enkoga, kirjutab Hufvudstadsbladet.

Hetkel kuum