Raivo Sormunen • 2. november 2003 kell 22:00

Suurbritannia nael poole aasta kalleim

Suurbritannia nael kerkis euro (ja seega Eesti krooni) vastu möödunud reedel viimase kuue kuu kõrgeimale tasemele, sest sel nädalal kogunevalt Inglise Pangalt oodatakse baasintresside tõstmist.

Saareriigis tõusis majade hind oktoobris kiireimas tempos pärast 2002. aasta augustit. Keskmine maja hind tõusis 131 947 naelani (3,0 mln krooni). Tegemist oli viimase positiivse uudisega, mis näitas, et Euroopa suuruselt teine majandus on tõusuteel, kirjutas uudisteagentuur Bloomberg.

?Järgmisel nädalal tõstetakse Suurbritannias intresse. See hoiab ka naela tugeva,? ütles möödunud reedel ABN Amro Holdingu valuutastrateeg Shahab Jalinoos.

Reede hommikul kaubeldi naelaga 68,48 pennil eurost (22,85 krooni nael), mis on kõrgeim tase pärast 15. aprilli. Dollari vastu tugevnes nael möödunud nädala kolmapäeval koguni kuue aasta kõrgetasemele, kuid pärast tugevat USA III kvartali majanduskasvu numbrit andis nael veidi järele.

Hetkel kuum