• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Uus kord ristib künkad ja ojad ametlike nimedega

  Sajad ojad, künkad, väikesaared ja külateed saavad endale ametliku nime ning jõuavad koos tuhandete teiste Eesti kohanimedega riigi kohanimede registrisse.

  Eile Riigikogus kinnitatud uus kohanimede seadus teenib regionaalminister Jaan Õunapuu sõnul kaarditootjate huve, kelle töö läheb lihtsamaks, kirjutab Eesti Päevaleht.
  ?Kahjuks on praegu igal firmal oma andmebaasid, mis paraku iga kord ei ühti,? märkis Õunapuu.
  Kohanimenõukogu aseesimehe ja seaduse ühe autori Peeter Pälli sõnul saavad kaardifirmad nüüd suurema kindluse loodusobjektide nimede kaartidele kandmiseks. Ei tohiks enam tulla Tooraboora-taolisi nimesid, lisas ta. Reeglina saavad ametlikuks ajalooliselt kinnistunud nimed. ?Igaühele tekib õigus taotleda mõne kohanime avalikuks tegemist, milleks tuleb avaldus esitada. Sel juhul peab nimeobjekt olema selgelt maastikus olemas,? rääkis Päll, kes töötab sektorijuhatajana Eesti Keele Instituudis.
  Nimepoliitika küsimustes saab kõige tähtsamaks ja otsustavamaks organiks kohanimenõukogu, kelle kinnitus annab Pälli väitel olemasolevatele nimedele ametliku staatuse. Massiline kohanimede registrisse kandmine toimub aastatel 2004-2005. Tuleva aasta eelarvest kulub selleks täiendavalt 800 000 krooni. Seaduse jõustumisel karmistub ka nimereeglite vastu eksinute karistamine.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.