• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hinnaline ?Kalevipoeg?

  ??Kalevipoeg? olgu eestlastele üks vana-aja mälestus, tema sütitagu meie südames paremat vaimu, et oma sugu ja isamaad kallimaks hakkaksime pidama kui siiasaadik oleme pidanud.?
  Nõnda pöördus Kreutzwald 1861. aastal eesti rahva poole, andes teada ?Kalevipoja? peatsest ilmumisest raamatuna. Rahvuseepose looja sõnad on olnud aktuaalsed kõikidel aegadel, ka täna.
  Eesti rahvuseepose uustrükk kirjastuselt SE & JS ilmub koostöös Eesti Kunstimuuseumi ja Tartu Kunstimuuseumiga. Suureformaadiline (22 × 28 cm) eksklusiivses kalingurköites väga heale paberile trükitud raamat on oma kontseptsioonilt kunstikesksem. Kristjan Raua 21 illustratsiooni ilmuvad suurelt, üle kahe lehekülje paigutatuna.
  1935. aastal, mil tähistati Eesti raamatuaastat, ilmus paljudesse kodudesse Kristjan Raua illustratsioonidega rahvuseepos ?Kalevipoeg?, tehes kunstniku nime tuntuks igale kaasaegsele. Raua illustratsioonidega on ?Kalevipoeg? välja antud ka 1975. ja 1998. aastal. Rahvuseepose illustreerimise lugu käsitleb raamatu lõpus kunstiteadlane Juta Kivimäe essees ?Kristjan Raud ja tema Kalevipoeg?.
  Ingliskeelne järelsõna tutvustab Eesti kultuuriruumi ja rahvuseepose sünnilugu.
  Igatahes tähistab äsja ilmunud ?Kalevipoja? 18. trükk väärikalt Lauluisa 200. sünniaastapäeva ja paneb uhke punkti Kreutzwaldi aastale. Nii sisukat ja kaunist raamatut võiks iga pere tahta oma jõuluvana kingikotti.
  Autor: Tiina Kolk
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Kaarel Ots: Tallinna börsil seisab ees mitmekordne kasv
Nasdaq Tallinna börsi juht Kaarel Ots teab kuupäeva ja kellaaja täpsusega, millal jõuab Tallinna Börsi indeks 10 000 punktini. Eilse seisuga on indeks 1953 punkti juures.
Nasdaq Tallinna börsi juht Kaarel Ots teab kuupäeva ja kellaaja täpsusega, millal jõuab Tallinna Börsi indeks 10 000 punktini. Eilse seisuga on indeks 1953 punkti juures.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.