• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pärnu juhid võtavad palka juurde

  Pärnu linnavolikogu jõulueelsel istungil tuleb arutlusele eelnõu tõsta linnaametnike palku. Arvestades seda, et võimuloleva Reformierakonna, Keskerakonna, Isamaaliidu ja Eestimaa Ühendatud Rahvapartei koosluse koalitsiooninõukogu on palkade tõusu põhimõtteliselt heaks kiitnud, siis võivad linnaisad ja ?ametnikud oodata kena kinki.
  Ilmselt vastustab pingelise eelarve juures palgafondi kasvatamist vaid opositsioonis olev Res Publica.
  Kriitiline oli ka portfelli ja kabinetita linnavalitsuse liikme kohta omav Isamaaliit, kelle vastuseisu tõttu jääb ära palkade veelgi suurem kasvatamine.
  Õigupoolest ei olegi jutt niivõrd linnaametnike palgast kui poliitilise linnavalitsuse omast. Kui uus palgajuhendi eelnõu saab volinikelt kinnituse, siis võib linnapea arvestada nelja Eesti keskmise palga suuruse summaga senise 17 800 krooni asemel (tõus ligi 7000 krooni). Abilinnapeade palk oleks 80 protsenti meeri töötasust, mis on tunduvalt enam kui praegune 15 000 krooni.
  Et kisa liiga suureks ei tõuseks, saavad 15 protsenti palgafondi juurde haridus-ja kultuuritöötajad ning 20 protsenti linna sotsiaalhoolekandeasutuste töötajad. Linnaametnike palgafond suureneb 14 protsenti, kusjuures ametnikud jaotatakse kaheksasse palgagruppi vahemikus miinimumpalk kuni 24 000 krooni. Palku korrigeeritakse iga töötaja puhul eraldi.
  Linnavalitsus viitas palgatõusu vajadust põhjendades tõigale, et viimati muutusid palgad 2000. aastal. Asjaolu, et paljudel Pärnu palgatöötajatel pole palk kasvanud viis või enam aastat, linnajuhte ei morjenda.
  Pärnu linnapea Väino Hallikmägi leiab, et kõigepealt peab olema palk ja alles siis töö, kuna väikese palga tõttu on linnaametitesse asjatundjate leidmine üha keerulisem. Põhimõte enne töö ja siis palk näib olevat ununenud.
  Võrreldes Viljandi, Haapsalu ja Kuressaare linnaametnike palkadega ei peaks Pärnu omadel olema põhjust virisemiseks.
  Autor: Kalev Vilgats
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.