Nokia tõus Euroopa aktsiaturgudel jätkub

08. jaanuar 2004, 13:11

Eile investeerimispankade positiivsete raportite najal tõusnud Nokia aktsia on täna kerkinud veel ligi 3 protsenti.

Investeerimispank JP Morgan tõstis aktsiale antava soovituse eile võrdlusindeksi osakaalu ületavale. Pank teatas klientidele saadetud raportis, et pärast mitterahuldavat 2003. aastat usutakse sellel aastal Nokia aktsia paremat liikumist. Saksamaa investeerimispank Dresdner Kleinwort Wasserstein soovitas maailma suurima mobiiltelefonitootja aktsiat osta, kuna Nokia kasumlikkust peaks parandama mobiiltelefonide nõudluse tõusulaine.

Eile tõusis Nokia aktsia Helsingi börsil üle 2 protsendi. Täna pärastlõunal maksis Nokia aktsia 14,57 eurot ehk 2,97 protsenti rohkem kui eilne sulgemishind.

Euroopas on aktsiasoovituse tõstmise peale tõusmas maailma suurim toiduainete ja seebi tootja Unileveri aktsia, mille hind on Amsterdami börsil tõusnud 3,5 protsenti, 53,70 eurole. Uudisteagentuur Bloomberg kirjutab, et Deutsche Bank tõstis aktsiale antava soovituse ostaks.

Euroopa suuremate aktsiaturgude indeksid on pärastlõunaks tõusnud 0,7-1,1 protsenti.

Täna oodatakse Inglise ja Euroopa Keskpanga intressimäärade otsuseid. Euroopa Keskpangalt eeldatakse baasintresside jätmist 2 protsendile ehk ligi poole sajandi madalaimale tasemele.

Brittide poolset intresside tõusu prognoosib vaid üks 37st Bloombergi poolt küsitletud analüütikust. 29 analüütikut prognoosivad, et intresside tõstetakse praeguselt 3,75 protsendilt kõrgemale järgmisel kuul.

Dollari kurss on euro vastu täna tugevnemas. Euro maksis kella 13 paiku 1,2582 dollarit (dollar maksis ligi 12,44 krooni). Valuutaturgudel kardetakse, et euro tugev tõus viimase aasta jooksul võib hakata muret tekitama Euroopa Keskpangale, kuna tugeva euro tõttu kannatab eurotsooni ekspordivõime ja seega ka majanduskasv.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing