Majandusminister tühistas praamihanke

15. jaanuar 2004, 14:04

Majandusminister Meelis Atonen tühistas Virtsu-Kuivastu ja Rohuküla-Heltermaa praamiliinide operaatori leidmise konkursi.

Konkurss tühistati, sest ükski pakkuja ei vastanud konkursi tingimustele, kirjutab Postimees Online. Varem on pakkumisi hinnanud ministeeriumi juurde moodustatud komisjon muret tundnud selle pärast, et kõigis pakkumistes oli arvutustes kasutatud erinevaid lähteandmeid ning nii jäi selgusetuks, kui palju reise firmad küsitava dotatsiooni eest teeksid.

Neljast pakkumisel osalejast on reaalne laevadega opereerimise kogemus olemas Tallinkil, samal ajal kui ülejäänud kolm pakkujat - AS VLF, Tiandra Shipping Limited ja Väinaliinid OÜ - on mõne kuu eest asutatud firmad.

Praegu sõidab Virtsu-Kuivastu ning Rohuküla-Heltermaa liinidel Saaremaa Laevakompanii, mis osales esimesel praamihankekonkursil, kuid seekordsele võistupakkumisele oma dokumente ei esitanud. Saaremaa Laevakompanii esindajad põhjendasid seda konkursi liiga karmide tingimustega, mis nägid ette hulgaliselt leppetrahve. Samuti ei olnud firma rahul sellega, et kui reisijate arv on aasta-aastalt kasvanud, siis toetused on pidevalt vähenenud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing