Hea müügiinimese tunned kõrgest saavutustele suunatusest

Kaire Varrak 26. jaanuar 2004, 00:00

Uuringud näitavad, et müügiinimesed, kes on võimelised tekitama suuremat käivet, omavad järgmisi tugevaid isiksuseomadusi:
- kohusetunne ? püsivus projektiga töötamisel;
- isiksuslik võimekus ? kõrge energiatase, suutlikkus mõjutada ning muutusi käima lükata;
- ekstravertsus ? pigem sõbralik ja lahke kui sissepoole pööratud ning omaette hoidev (introvertne);
- saavutusele orienteeritud ? tunneb vajadust õnnestuda.

Tähelepanelik tuleks olla erinevate omaduste koosesinemise suhtes. Kui värvata inimene, kes on ainult kohusetundlik ja ekstravertne, võib saada toreda ja tööka inimese, kes ei tunne aga vajadust saavutada. Sisuliselt ta siis ikkagi ei müü. Lisategurid hea müügiinimese puhul on tugev vaimne võimekus ja järelduste tegemise oskus, matemaatiline ja verbaalne võimekus.

Kusjuures õigete inimeste värbamine on veel kerge osa, raske osa on nende piisav motiveerimine. Õnnetu müügiinimene, kes tunneb, et teda organisatsioonis vääriliselt ei hinnata, on väga kiire lahkuma.

Demotiveerivad tegurid, nagu madala kvaliteediga tooted ja halb klienditeenindus, tekitavad õnnetuid kliente. Õnnetute klientidega tegelemine aeglustab hea müügiinimese tempot ja ei lase tal head tulemust saavutada.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing