Mahtuniversaal läks 10 aastasele poisile

16. veebruar 2004, 08:14

Laupäeval seitsmendat korda toimunud Pühajärve Talvepeol võitis mahtuniversaali 10 aastane Tartu koolipoiss Kristjan Konsap.

Kuldkala peavöite, maasturit Kia Sorento ja mahtuniversaali Kia Carens, kalamehed paraku ei tabanud ning vastavalt vöistlusreeglitele läks seetöttu Kia Carens väljaloosimisele köikide kalastajate vahel.

Pühajärve Talvepeol oli rekordiliselt palju talikalastajaid ja pealtvaatajaid, kalamehi oli 2960, pealtvaatajaid kaks-kolm tuhat. Kalamehi oli tulnud Lätist, Soomest ja Venemaalt; köige vanem vöistleja oli 99 ja köige noorem 4 aastat vana.

Pehme talveilm soosis kalastamist igati: 3 tunniga püüti kalateadlase Ain Järvalti esialgsel hinnagul järvest ca 800 kg kala.

Heast vötust andis tunnistust ka märgisega kalade erakorselt rohke tabamine. Kui kuuel varasemal Kuldkalal on ühtekokku püütud kinni 9 märgisega ahvenat, siis nüüd püüti 11 tänavuse märgisega ahvenat ja lisaks nendele veel 2 mulluse märgisega ?triibut?.

Köige pisema kala tabajat auhindas ?Hiiu Kalur? traditsiooniliselt öpireisiga kalatraaleril. Kalameeste vahel loositi välja mitmeid teisigi auhindu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing