Tallinna Kaubamaja sel aastal dividendiga ei rõõmusta

03. märts 2004, 13:09

2003. aastal 66,1 miljonit krooni (9,70 krooni aktsia kohta) puhaskasumit teeninud Tallinna Kaubamaja sel aastal investoreid dividendidega ei rõõmusta.

Ülemöödunud aasta 45 miljoni krooni suurusest puhaskasumist maksti investoritele dividendideks 1 kroon aktsia kohta. 2002. aastal rõõmustas Tallinna Kaubamaja investoreid koguni 10 kroonise erakorralise aktsiadividendiga, kuna soovis reguleerida kontserni kapitali struktuuri ja parandada seeläbi tulevikus omakapitali tootlikust.

Tallinna Kaubamaja juhatuse esimees Raul Puusepp möönis, et ehkki kaubanduskontserni bilanss on paremaks läinud tuleb neil suurteks investeeringuteks raha koguda ning seetõttu ka sel aastal dividende ei maksta.
Puusepp lisas, et lisaks omavahenditele nõuavad investeeringud ka võõrkapitali kaasamist.

Tallinna Kaubamaja teatas oma 2003. aasta majandusaruandes, et Viru Keskusega samaaegselt avatava Tallinna Kaubamaja laienduse kogumaksumus on 95 miljonit krooni, millest 70 miljonit investeerib emaettevõte Tallinna Kaubamaja ning 25 miljonit krooni kontserni kinnisvaraettevõte Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS.
Järgmise aasta sügisel planeerib kaubanduskontsern avada aga Tartus Uue Kaubamaja, mille 7000m2 kogusuurus ületab praegust pinda kolmekordselt.
Tallinna Kaubamaja teatel jätkub sel aastal Tartu Kaubamaja projekteerimine ning samuti kavatsetakse alustada ehitustöödega.

Tallinna Kaubamaja aktsia sulgus eile Tallinna börsil 97,01 kroonil ehk kõigi aegade kõrgeimal tasemel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing