Silva Männik • 5. märts 2004 kell 13:13

Läänemaal on Natura 2000 ettepanekud saatnud alla kümnendiku maaomanikest

Läänemaa keskkonnateenistusele on oma kirjalikud ettepanekud esitanud Natura 2000 alade kohta vaid mõni protsent maaomanikest.

Kui suur osa maaomanikest on oma seisukoha Natura 2000 kohta avaldanud, ei ole võimalik hetkel Läänemaa Keskkonnateenistusel öelda, kuna kaitse- ja hoiualade alla planeeritud kinnistuomanike arv on teenistusel senini teadmata.

Samas on riigil seaduse järgi kohustus saada nõusolek kõigilt maaomanikelt, kelle maatükk plaanitakse liita Natura 2000 aladega. Läänemaa Keskkonnateenistuse looduskaitse spetsialist Helle Rennu sõnul pole nad maaomanikke kirja teel riigi plaanidest teavitanud. Infot on jagatud peamiselt vaid keskkonnateenistuse ja valdade kaudu.

Hetkel kuum