Inno Tähismaa • 15. märts 2004 kell 12:07

Parex ostis pisipanga ?veitis

Läti suurim kommertspank Parex Bank ostis ?veitsis väikse panga AP Anlage und Privatbank AG.

Tegemist on ?veitis asuva eraomanduses pangaga ja sellega on Parex uutes Euroopa Liidu riikides esimene, mis omab panka ?veitis, teatas Parexi esindaja. AP Anlage und Privatbanki varade maht on ligi 20 miljonit ?veitsi franki ehk 200 miljonit krooni.

Parex pakub omandatud panga kaudu kaubanduse finantseerimist, varahaldust ja privaatpangandust. Parexi president Valery Kargin ütles ostu kommenteerides, et Parexi võrk laieneb jätkuvalt Lääne turgudel.

AP Anlage und Privatbanki ostuga tegeles Parexi asepresident Gene Zolotarev. Temast saab ka omandatud panga nõukogu esimees. ?veitsi panka juhib Joachim Bodschwinna, kogenud ?veitsi-Saksa pankur, kes on juhtinud AP Anlage end Privatbanki selle asutamisest alates 1995. aastal. Nimetatud panga eelmine omanik ja asutaja oli Saksa HypoVereinsbank.

Parex hakkab ?veitis oma klientidele teenuseid pakkuma tänavu alates aprillist-maist. Kuni selle ajani toimub panga tehniliste süsteemide kaasajastamine.

Parex omab lisaks Balti riikidele, endise Nõukogude Liidu riikidele ja ?veitsile esindusi Frankfurdis, Londonis, Tokios ja Stockholmis.

Hetkel kuum