29. märts 2004 kell 11:49

Euroopa börsid: mikrokiipide tootjatele oodatakse tugevnemise jätkumist

Euroopa börse juhtiva mikrokiipide tootjatesSektorit esindava STMicroelectronics NV tegevjuht teatas, et ootab 2005. aastal sektorile paranemise jätkumist.

STMicroelectronics NV tegevjuht Pasquale Pistorio ütles ajalehele Handelsblatt, et see aasta on mikrokiipide sektorile üks kõigi aegade parimaid, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

Kompanii ootab, et telekomifirmade, autode ja tarbeelektroonikatööstuse klientide nõudlus mikrokiipide järgi kasvab. Mikrokiipide sektor on esimene, mille olukord hakkab paranema kui nõudlus telerite või mobiiltelefonide vastu kasvab.

STMicroelectronics NV aktsia oli täna keskpäevaks tõusnud 1,7%. Firma konkurent Infineon lisas oma hinnale 2,1% ja Philips 1%.

Põhjala börsidel on täna olnud tegijaks Rootsi veokite tootja Volvo, mis sõlmis Hiinas veokimootorite tootmise lepingu.

Volvo ja veokitootjad China National Heavy Truck ja First Automotive Works investeerivad 1,5 mld Rootsi krooni tehasesse, mis toodab 2010 aastaks 50tuhat veokimootorit. Volvo aktsia tõusis 1,7%, tasemeni 244,5 Rootsi krooni.

Taani ajaleht Jyllandas-Posten on puhunud tuule sisse tuulegeneraatorite tootjale Vestas Wind. Ajaleht kirjutas, et Taani riik võib sel aastal toetada 700 megawati mahus tuulegeneraatorite tootmist, et luua uusi töökohti. Lisaks soovitakse toetata investoreid, kes soovivad vahetada välja vanu tuulikuid uute vastu.

Vestas tõusis uudise peale 4,8%, tasemeni 98,5 Rootsi krooni.

Hetkel kuum