Ajalehtede liit on mures postiseaduse eelnõu arengute pärast

13. aprill 2004, 16:53

Eesti Ajalehtede Liitu panevad muretsema muudatusettepanekud postiseaduse eelnõus, mis võivad halvendada olukorda väljaannete kojukande turul.

Seaduseelnõu esimesel lugemisel märtsis tegid sotsiaaldemokraadid muudatusettepanekud, mis jõustumise korral võivad halvendada olukorda perioodiliste väljaannete kojukande turul, märgib EALL.

Muuhulgas soovitas ESDE nimel ettepaneku teinud Eiki Nestor seadusest välja jätta punkti, mis kohustab universaalteenuse osutajat edastama perioodilisi väljaandeid. Samas tegi ta ettepaneku täiendada eelnõu sättega, mille järgi perioodiliste väljaannete edastaja peab taotlema tegevusluba.

Täna Riigikogu majanduskomisjoniesimehele Mart Opmannile ja majandusminister Meelis Atonenile saadetud kirjas soovitab EALL tungivalt nimetatud parandusettepanekuid mitte arvestada. 'Vastasel juhul võib tekkida reaalne oht pärssida ühiskonna demokraatia arengut ja sattuda vastuollu Euroopa Liidu üldtunnustatud põhimõtetega', seisab kirjas.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing