Hansa ja Saku aktsiad rekordkõrgel

Romet Kreek 14. aprill 2004, 00:00

Hansapanga aktsia hind tõusis ja sulgus eile esmakordselt pealpool 430 krooni joont. Aktsia hind tõusis 3,19 protsenti, 430,28 kroonile. Päevasiseselt tehti tehing veelgi kõrgemal ? 431,85 krooniga. Aktsiaga tehti 34 tehingut ja 14,7 mln krooni käivet. Üks tehing paistis üle fooni silma oma suurusega. 14 410 Hansapanga aktsiat vahetasid omanikku 429,03 krooniga. See tehing andis ligi 30 protsenti kogu Tallinna börsi 20,7 mln kroonisest päevakäibest.

Ka Saku Õlletehase aktsia tõusis rekordkõrgele. Aktsia hind sulgus 121,26 kroonil, kallinedes 1,31 protsenti. Õlletehase aktsia päevakäive küündis 1,2 mln kroonini. Saku Õlletehase aktsiaga tehti päeva sees kõrgeima hinnaga tehing 123,61 krooniga.

Hollandi suurpanga ING Londonis baseeruvad analüütikud alandasid eile Eesti Telekomi aktsia hoidmissoovituse müügisoovituseks. Eesti Telekomi aktsia hind tõusis 0,13 protsenti, 123,45 kroonile. Aktsia käibeks kujunes 4,1 mln krooni. Analüütikute hinnangul on aktsia õiglane hind 6,60 eurot ehk 103,26 krooni. INGi analüütikud ei usu, et TeliaSoneral oleks põhjust maksta Eesti Telekomi pakkumise korral enam kui 7,70 eurot (120,48 krooni) aktsiast.

Viimastel nädalatel on hakanud ilmnema analüütikute varasemast negatiivsem meelestatus Eesti aktsiate suhtes. Eesti Ühispanga analüütikud andsid aprillikuu strateegias Hansapanga aktsiale sisuliselt müügisoovituse, kuna praegune hinnatase on juba küllaltki ülepingutatud, võimalik edasine tõus peaks olema limiteeritud. Eesti Telekomi aktsia pole esimene, millele Hollandi pank müügisoovituse on andnud. Analoogse soovituse on saanud ka Hansapanga aktsia. Rohkem Eesti aktsiaid INGi analüütikud ei kata ettevõtete väikese turuväärtuse tõttu. Ilmselt tundub vähemalt selles valguses Eesti aktsiaturg ülehinnatud. Olukorda võib aidata muuta ettevõtete esimese kvartali tulemused, juhul kui sealt tulevad positiivsed üllatused. Eesti Telekom teeb oma esimese kvartali tulemused teatavaks juba sel neljapäeval, millele võib järgneda soovituste muutmine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:21

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing