PM: keskpartei mässajad ei välista erakonnast väljaastumist

14. aprill 2004, 09:09

Juba sel nädalal võib Robert Lepiksoni ja Liina Tõnissoni Keskerakonnast väljaheitmise otsuse kõrval jagada sama saatust ka Peeter Kreitzberg.

Kreitzbergi personaalküsimust arutab neljapäeval kogunev Lääne-Virumaa piirkondlik juhatus ja reedel piirkondlik aastakonverents, mis valib piirkonnaorganisatsioonile uued juhtorganid, kirjutab Postimees.

Hinnates oma kolleegi Liina Tõnissoni erakonnast väljaarvamist, leidis Kreitzberg, et sellega on Keskerakond kaotamas oma tõsiseltvõetavust.

«Mul on tunne, et Keskerakond on end natuke karikatuuriks muutmas, sest Liina Tõnisson on olnud üks Keskerakonna alustalasid,» tõdes Kreitzberg juhtunut kommenteerides. «Olen kuulnud, et ka Lasnamäe piirkonnas tahetakse korraldada koosolek, kus võetakse päevakorda kas siis teiste osakondade otsuste toetamine või meie hukkamõistmine. See lõhnab juba organiseeritud hukkamõistmise järele.»

Pärnu piirkonnast Riigikokku valitud Mark Soosaare sõnul on tema tegevus pideva rünnaku all ja seda dikteeritakse tema väitel Tallinnast. Siiani on Soosaar enda arvates suutnud survele vastu seista.

«Pärnu organisatsioonis on hästi palju terve mõistusega inimesi,» tõdes Soosaar. «Vahel on nad keskusest dirigeeritud hüpnoosile ka allunud ja hakanud mu peale karjuma ja tatti pritsima.»

Sven Mikseri suhtes ei ole Järvamaa piirkond tema enda teada mingeid protseduure algatanud. Mikser ei välistanud, et see võib juhtuda, kuid ei osanud arvata, mida saaks talle süüks panna. Mikser usub, et Järvamaa talle selga ei pööra.

Ta kinnitas, et Tõnissoni ja Lepiksoni väljaheitmise korral jääb ta nendega solidaarseks.

«Kindlasti ei kavatse ma pealt vaadata, kuidas näiteks Liina Tõnissoni suhtes, kes on üleüldse üks Keskerakonna teenekamaid liikmeid, hakatakse mingisuguseid repressioone korraldama,» kinnitas Mikser. «Me oleme omavahel solidaarsed.»

Mikser ei välistanud samas, et erakonna juhatuse koosolekule, mis peab langetama väljaarvamise küsimuses lõplikud otsused, ilmub rahuinglina parteijuht Edgar Savisaar, kes palub Tõnissoni erakonda edasi jätta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing