Politsei hoiatab valeraha eest

28. aprill 2004, 14:10

Aasta nelja esimese kuuga on Põhja Politseiprefektuuri majanduskuritegude talitus menetlusse võtnud rohkem kui 70 valerahaga seonduvat kriminaalasja.

Prefektuuri teatel on politseile on teada antud võltsitud USA dollaritest, Eesti kroonidest ja eurodest.

Majanduskuritegude talituse ülemkomissar Rocco Otsa sõnul on valeraha ringlusse sattumise üheks tuntumaks ja ka levinumaks viisiks nn tänavakaubandus. 'Seni kuni inimesed söandavad 'hõlma all' kaupa teha, on ka rahavõltsijatel sissetulek ja motivatsioon olemas,' ütles ülemkomissar.

Enim on ära võetud USA dollareid, peamiselt 100-dollarilisi rahatähti. Seadusliku raha väärtusse ümber arvestatuna on valedollareid kogunenud esimese nelja kuuga rohkem kui 230 000 Eesti krooni eest. Peale Eesti kroonide ja USA dollarite on ära võetud ka võltsitud eurosid, mis on tulnud ilmsiks valuutavahetuspunktides, kus välisriigist naasvad inimesed raha ümber vahetades avastavad, et on saanud kusagil reisides valeraha.

Võltsitud rahatähtedega püüavad kurjategijad maksta kioskites, liinibussides (pileti ostmisel), taksodes ja kasiinodes. Valerahana on käibel pea kõik Eesti krooni pabervääringud - üks episood on olemas isegi Eesti kahekroonise rahatähe võltsimises.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing