Börsiülevaade: EastCapital müüs end Ida-Euroopa atraktiivseimalt turul välja

18. mai 2004, 09:56

EastCapital, kes peab Leedut kõige atraktiivsemaks investeerimise kohaks, müüs end sellelt turult välja.

Tekib küsimus, et kui Leedu on kõige atraktiivsem koht, siis miks müüb ennast Balti suunaline fond sealt välja.

Et fond oma tegevust ei kommenteeri, millest kirjutas ka tänane Äripäev, jääb üle ise vastuseid pakkuda. Fond võib hinnata, et turg on atraktiivne, kuid aktsiahinnad on liiga kõrged. Leedu aktsiahinnad võivad olla liiga kiiresti tõusnud.

Ettevõtete aktsiad on liiga kallid/ettevõtetelt pole kasvu oodata/nende firmade aktsiad võivad turu stagneerudes või langedes muutuda vähemlikviidseks. Jutt käib Mazheikiu Naftast, Vilniaus Vingisest, Dzhiauliu Bankasest, NORD/LB Lietuva Bankisest, Vilniaus Degtinesest, Laivites ja Klaipedos Transporto Laivynasest. Fond ei likvideerinud kõiki osalusi Leedus.

EastCapital on suurelt investeerinud Balti riikidesse, oodates tulu Balti riikide liitumisest Euroopa Liiduga. Liitumine on toimunud ja poleks üllatus, kui fond hakkaks ka teistes Balti riikides aktsiaosalusi müüma.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing