5. august 2004 kell 11:32

Euroopa pangaaktsiad heade tulemuste järel tõusuteel

Euroopa pangaaktsiad tõusid täna kella 13ks seoses analüütikute ootustest paremate tulemustega.

Hollandi suurima finantsteenuste pakkuja ING aktsia hind tõusis Amsterdamis 3,2 protsenti, 19,60 eurole. Pank teenis teises kvartalis 1,64 mld eurot võrreldes analüütikute 1,13 mld euro suuruse kasumiootusega.

Briti suuruselt kolmas laenuandja Barclays Banki aktsia hind tõusis kaks protsenti 479,5 pennile. Pank teenis esimesel poolaastal 1,72 mld naela suuruse kasumi. Analüütikud ootasid pangalt 1,55 mld naela suurust kasumit.

Saksamaa suuruselt teise panga HVB Groupi aktsia hind tõusis 3,9 protsenti 13,38 eurole. Firma teenis juba teise kvartalikasumi järjest. Pank teenis teises kvartalis 155 mln euro suuruse kasumi võrreldes aastataguse 217 mln eurose kahjumiga. Eestis Vereins-und Westbank nime all tegutsev HVB pank taaskinnitas selle aasta kasumieesmärgid.

?Kui te näete Euroopa kahe suure finantsteenuste firma oodatust paremaid kasumeid, näitab see, et ka nende aktsiad võivad olla paremad,? ütles Robeco Groupi fondijuht Christian Vondenbusch Bloomberile. ?Asjad pole nii halvad kui mõned investorid on arvanud.?

Hetkel kuum