PM: Viru väljaku naabrusse tuleb 300 uut korterit

18. august 2004, 08:12

Tallinna Rotermanni kvartali detailplaneeringu järgi ehitataks vahetult Viru väljaku naabrusse ligi poole miljardi krooni eest 300 uut korterit.

Kinnisvarafirmale Pro Kapital kuuluvas kvartalis on praegu kümmekond tühja ja räämas omaaegse Rottermanni tehase hoonet, mis sadama ja linnasüdame vahel paikneva ala surnud piirkonnaks muudavad. Enamik ligi sada aastat tagasi ehitatud hoonetest on muinsuskaitse all, kirjutab Postimees.

Projekteerimisfirma EA Reng arhitekti Martin Aunini koostatud planeeringu järgi tehakse omaaegsed laohooned, veskid ja teised tehasemajad korda. Nendesse tulevad kauplused ja korterid.

Lisaks peaks alale kerkima mitu uut kuni seitsmekorruselist büroo- ja kortermaja. Kokku tuleks Rotermanni kvartalisse kuni 300 uut korterit.

Aunini sõnul on loogiline, et uute korterite hinnad oleksid kõrged, sest vahetus läheduses on meri, südalinn ja vanalinn. Ta märkis, et kvartal jääb täielikult jalakäijatele. Autodele tulevad maa-alused parklad, kuhu pääseb Ahtri ja Hobujaama tänavatelt.

Pro Kapitali peadirektor Andrus Laurits ütles, et kvartali väljaehitamine läheb maksma ligi 500 miljonit krooni.

Kui Rottermanni kvartali detailplaneering täna linnavalitsuses heaks kiidetakse, läheb see avalikustamisele. Kui kahenädalase avalikustamise käigus planeeringut ei protestita, siis esitatakse see uuesti linnavalitsusele kinnitamiseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing