• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Keskerakond süüdistab valitsust negatiivse riigieelarve varjamises

  Keskerakond teatas, et on sügavalt rahulolematu 2005. a riigieelarve läbipaistmatusega ja süüdistab valitsust negatiivse riigieelarve varjamises.

  Keskfraktsiooni esimehe Vilja Savisaare sõnul ei saa Keskerakond täna Riigikogus esimesele lugemisele tulevat eelarvet toetada. ?Kui eelarves ei kajastu, kuhu, kui suures mahus ja millal raha liigub, on tegemist pigem negatiivse eelarve varjamise kui positiivse eelarve esitamisega,? ütles Vilja Savisaar. ?Aga eelkõige ei saa keskerakondlased tunnustada eelarvet, mis muudab hämaramaks just väikesepalgaliste inimeste tuleviku.?
  Riigikogu Keskerakonna fraktsioon leiab, et tuleva aasta eelarve tulude poolelt jääb puudu 800 miljonit krooni, kuid valitsus soovib selle raha võtta eelkõige tavainimeste taskust.
  Üksikisiku tulumaksu alandamine 2% võrra põhjustab olukorra, kus väike osa ülirikkaid võidab ja vähemalt neli viiendikku elanikkonnast kaotab, sest nende taskud tühjenevad kaudsete maksude kaudu, seisab pressiteates. Riigieelarve tulude poolelt puudujääva raha soovib valitsus katta eelkõige toasooja ja põllumeestele müüdava kütuse aktsiisi tõstmisega.
  Riigieelarve on läbipaistmatu ja miljonite kroonide hajumine ei peegeldu eelarves lahtikirjutatuna. Eriti puudutab see haridusele määratavat raha ja uut nn pearaha kehtestamise süsteemi, mille alusel kaotavad alla 400 lapsega koolid, st eelkõige maakoolid.
  Ka ei poolda Keskerakond valitsuskulude tõstmist poole miljardi krooni võrra. Koalitsioonileppes on praegune valitsus lubanud valitsemiskulusid hoopiski vähendada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.