Ülo Toomsalu • 14. oktoober 2004 kell 5:59

EPL: Taavi Veskimägi eelarve tugineb kolmele sambale

Võimuliit ei lasknud end vastasleeri protestidest häirida ja suunas eile teisele lugemisele 2005. aasta eelarve.

Eelarve kolm sammast on rahandusminister Taavi Veskimägi kinnitusel tööjõu-maksude alandamine, tugi tööotsijale ja investeeringud haridusse, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Me usume, et madalamad tööjõumaksud toovad meile uusi investeeringuid ja tasuvaid töökohti,? sõnas eelarvekava riigikogus kaitsnud Veskimägi. Tema väitel lisandub maksualanduse mõjul keskmist palka saava inimese rahakotti uuel aastal kokku 7150 krooni.

Töötute tööleaitamisele, ümberõppele ja stipendiumidele on kavas kulutada 220 miljonit krooni, mille puhul on küll tegu Euroopa abirahaga. Eelarve läbivaks teljeks on ministri väitel hariduspoliitika. ?Meie erilise tähelepanu all on üldharidus, milleks eraldatavad vahendid kasvavad 2005. aastal 12 protsenti 2004. aastaga võrreldes,? sõnas ta.

Hetkel kuum