Pärnu PM: Pärnu sadama kaubakäive väheneb

18. oktoober 2004, 08:10

Tänavu üheksa kuuga veeti Pärnu sadama kaudu 40 000 tonni vähem kaupa kui möödunud aastal samal ajal, sadamat külastanud laevade arv kahanes 73 võrra.

ASi Pärnu Sadam juhatuse esimees Peeter Volkov ütles, et kui poole aastaga jõudis kaubakäive veel pisut plussi, siis suvised vihmad pidurdasid nii metsavarumist kui turbakuivatamist ja see annab end sadama töös tunda, kirjutab Pärnu Postimees.

Samal ajal rääkis Volkov, et ehkki 40 000tonnine tagasiminek tundub suure kogusena, moodustab see sadama aasta kaubakäibest vaid kaks protsenti.

Kaubakäibe vähenemine oleks sadamas märksa suurem, kui jõudsalt poleks kasvanud Venemaa palkide ja Via Baltica remondiks vajaliku killustiku sissevedu.

Palgivedu on aasta-aastalt kasvanud ja jõudnud tänavu üheksa kuuga 93 500 tonnini, mis on tunduvalt rohkem kui mullune koguimport samal ajavahemikul.

Teederemondiks toodi laevadega kohale ligi 50 000 tonni killustikku, mis kasvatas impordi Pärnu sadama kaudu 157 176 tonnini, ületades mulluse tulemuse rohkem kui kaks korda. Volkov nentis, et killustiku sisseveol oli tegemist ühekordse suure objektiga ja järgmistel aastatel ei pruugi kogused enam nii suured olla.

Eksport Pärnu sadama kaudu vähenes tänavu üheksa kuuga mullusega võrreldes 1 394 000 tonnilt 1 268 000ni, seega tervelt 126 000 tonni võrra. See on väga arvestatav kogus, millest lõviosa langeb ümarpuidu, kuigipalju freesturba ning saematerjali arvele.

Ümarpuidu suhtes on Volkov optimistlik ja avaldas lootust, et kui ilm mehi metsatööle lubab, hakkavad väljaveetava puidu kogusedki kasvama. Freesturba väljaveos aga ei ennusta Volkov eelolevaks talveks ja kevadeks midagi head.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing