Romet Kreek • 21. oktoober 2004 kell 22:00

AT&T sai uhkelt kehva tulemuse

USA suurima kaugkõnefirma kasum oli hea, sest see ületas analüütikute ootusi. Kehv, et mitte öelda vilets, oli tulemus seetõttu, et nn kasumi asemel tabas firmat tegelikult taas hiigelkahjum.

TheStreet.com kirjutas, et ilma ümberkorralduskulude ja kulude kärpimise kuludeta teenis firma kvartalis 593 mln dollarit kasumit ehk 0,75 dollarit kasumit aktsia kohta. Firma käive oli 7,6 mld dollarit. Analüütikud ootasid firmalt Thomson Financiali andmetel 7,3 mld dollarilise käibe juures 0,51 dollarit kasumit aktsia kohta.

Üldtunnustatud raamatupidamisstandardi GAAP alusel haigutab ettevõtte tulemustes 7,1 mld dollari suurune kahjum. See tähendab 8,95 dollari suurust kahjumit aktsia kohta. Kahjum on peaaegu sama suur kui firma käive. Aasta varem teenis firma 418 mln dollari suuruse kasumi ehk 0,53 dollarit aktsia kohta.

Firma kandis maha varasid 11,4 mld dollari väärtuses.

Kuidas meeldis ettevõtte tulemus investoritele? Hästi. Aktsia hind tõusis kella 16.55ks 2,3 protsenti, 15,94 dollarile. Seda 8,95 dollari suuruse kahjumi juures aktsia kohta. Aga turuga ei vaielda ? turul on alati õigus.

?Mahakandmised teevad tulevased kvartalid paremaks. Mahakandmine ei mõjuta rahavooge,? ütles U.S. Bancorpi analüütik Mark Hesse-Withbroe. Loodetavasti on tal õigus.

Sorime natuke firma minevikus. 2002. aasta teises kvartalis tekkis varasid maha kandes 12,83 mld dollari suurune kahjum. See tegi kahjumiks aktsia kohta 17,58 dollarit. Vahepeal on firma teeninud ka kasumit ? kaheksa kvartaliga kokku täpselt kolm miljardit dollarit. Selline on AT&T lugu.

Hetkel kuum