Hinnavahe maksustatakse

Sirje Pulk 15. november 2004, 00:00

Viimasel ajal tehakse üha enam kinnisvaraga selliseid tehinguid, et broneeritakse ehitatavasse kortermajja korter, makstakse broneerimistasu ning kui maja valmis, siis müüakse broneering kallimalt edasi. Kas selle vahe pealt peaks tulumaksu maksma?

Kui füüsiline isik müüb korteri broneeringu kallimalt edasi, on hinnavahe vastavalt tulumaksuseaduse paragrahvidele 12 ja 15 maksustatav tulu. TMS § 37 lõike 1 kohaselt on maksumaksjal õigus kasust maha arvata vara müügiga otseselt seotud dokumentaalselt tõendatud kulud, näiteks antud juhul notaritasu.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing