6. detsember 2004 kell 9:27

USA aktsiaturgudel valitses reedel optimism, selle nädala kohta prognoosid vastukäivad

USA aktsiaturgudel valitses reedel optimism, mille põhjustasid Inteli kasumiprognoosi tõstmine ning nafta hinna järsk langus.

Ka sel nädalal on tähelepanu keskmes dollar, nafta ja intressimäärad, kirjutab uudisteagentuur Reuters. Kuna S P 500 indeks <GR#US.^SPC> kerkis kolme aasta kõrgeimale tasemele, on sel nädalal oodata konsolideerumist, millest osa tuleb nn maksumüügist või vähemalt selle kartusest, teatab agentuur.

Uudisteagentuur Bloomberg on aga teist meelt. Agentuur ennustab aktsiate hinnatõusu jätkumist, sest USA keskpanga baasintress on madalam, kui tarbijahinnaindeks (3,2 protsenti) ja isegi järgmine intressitõus ei tohiks ettevõtetele erilist peavalu valmistada.

?Isegi viie intressitõusuga on Föderaalreservi poliitika üsna sobib aktsiaturgudele,? lausus agentuurile Minneapolis asuva U.S. Bancorp Asset Management USA aktsiaturgude juht David Chalupnik. ?Nad küll tõstavad intressi kuid võrreldes majanduskasvu ja inflatsiooniga toimub see väga madalast punktist.? Analüütikud usuvad, et USA keskpank tõstab baasintressi veel sel aastal.

Hetkel kuum