• Jaga lugu:

  USA aktsiaturgudel valitses reedel optimism, selle nädala kohta prognoosid vastukäivad

  USA aktsiaturgudel valitses reedel optimism, mille põhjustasid Inteli kasumiprognoosi tõstmine ning nafta hinna järsk langus.

  Ka sel nädalal on tähelepanu keskmes dollar, nafta ja intressimäärad, kirjutab uudisteagentuur Reuters. Kuna S P 500 indeks <GR#US.^SPC> kerkis kolme aasta kõrgeimale tasemele, on sel nädalal oodata konsolideerumist, millest osa tuleb nn maksumüügist või vähemalt selle kartusest, teatab agentuur.
  Uudisteagentuur Bloomberg on aga teist meelt. Agentuur ennustab aktsiate hinnatõusu jätkumist, sest USA keskpanga baasintress on madalam, kui tarbijahinnaindeks (3,2 protsenti) ja isegi järgmine intressitõus ei tohiks ettevõtetele erilist peavalu valmistada.
  ?Isegi viie intressitõusuga on Föderaalreservi poliitika üsna sobib aktsiaturgudele,? lausus agentuurile Minneapolis asuva U.S. Bancorp Asset Management USA aktsiaturgude juht David Chalupnik. ?Nad küll tõstavad intressi kuid võrreldes majanduskasvu ja inflatsiooniga toimub see väga madalast punktist.? Analüütikud usuvad, et USA keskpank tõstab baasintressi veel sel aastal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Pangaaktsiad upitasid Tallinna börsi järjekordse rekordini
Heas hoos pangaaktsiad aitasid täna Tallinna börsil sulguda ajaloo kõrgeimal tasemele 1740,5 punkti.
Heas hoos pangaaktsiad aitasid täna Tallinna börsil sulguda ajaloo kõrgeimal tasemele 1740,5 punkti.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Harjumatu transpordiviis tõmbab vedude hinda alla
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.