PM: minister lõpetab juhivahetuse ja sisejuurdlusega isikuandmete vaidlust

07. detsember 2004, 08:56

Rahandusminister käskis statistikaameti uuel juhil vaidluse andmekaitse inspektsiooniga lõpetada ja algatada sisejuurdluse, kirjutab Postimees.

«Ma palun uuel juhil väga selgelt üle vaadata see, kes milliseid seadusi ja miks rikkunud on,» lausus rahandusminister Taavi Veskimägi. «See ei saa olla statistikaameti suhtumine, et seadusi ei täideta.»

Juba eelmisel neljapäeval saatis Veskimägi statistikaametisse ka kirja, milles soovitab tungivalt läbi viia sisejuurdlus, et välja selgitada, miks statistikaamet mitmele andmekaitse ettekirjutusele ei reageerinud ning lasi endale kaks korda 10 000 krooni sunniraha määrata.

Statistikaameti uus juht Priit Potisepp ütles, et teeb kõik vaidluste lõpetamiseks. «Inetu oli kuulata, kuidas kaks riigiasutust omavahel vaidlevad,» lausus ta. Potisepp lisas, et lähemalt ta vaidluse üksikasju veel kommenteerida ei oska, kuid tema sõnul on kindel see, et amet peab täitma seadusi.

Andmekaitse inspektsiooni juht Urmas Kukk on statistikaametile ette heitnud, et viimased töötlevad andmeid isikuandmete kaitse seadusele piisavalt tähelepanu pööramata.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing