Börsikommentaar: finantssektor tegi USAs tuska

17. detsember 2004, 10:32

USAs tegi eile investoritele finantssektor tuska.

Goldman Sachs teatas, et nende kauplemistulu vähenes eelnenud kvartaliga võrreldes. USA eluasemelaenude pakendaja Fannie Mae teatas, et SECi nõue võib tähendada, et kasumiaruendeid võltsinud ettevõte võib olla sunnitud muutma kasumiaruandeid 9 mld dollari võrra.

Finantssektori probleemid jätsid tahaplaanile liitumis- ja ülevõtmislood nagu Johnson Johnsoni ja Symanteci.

?Ülevõtmise- ja liitumisaktiivsus on muutnud mõned aktsiad poppideks,? ütles
Huntington Asset Advisorsi fondijuht Christopher Rowane. ?Kuid turul on teised probleemid.?

Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis 0,13 protsenti, 10 706 punktile. Nasdaq langes 0,76 protsenti, 2146,15 punktile. S P 500 langes 0,21 protsenti, 1203,21.

Johnson Johnson nõustus ostma Guidanti 25,4 mld dollari eest. Johnson Johnsoni aktsia hind tõusis 4,2 protsenti, 63,45 dollarile.

Goldman Sachsi aktsia hind kukkus 3,5 protsenti, 105,40 dollarile. USA suuruselt kolmas väärtpaberivahendaja teatas, et tulu valuuta- ja toorainekauplemises, kukkus kolmandas kvartalis 22 protsenti. See on firma suurim äri.

USA eluasemeturu suurim rahaga varustaja Fannie Mae aktsia hind langes kaks protsenti, 69,30 dollarile. Ettevõte võib olla sunnitud USA Väärtpaberijärelevalve SEC nõude kohaselt muutma raamatupidamisreeglite rikkumise tõttu tagantjärgi majandustulemusi. Ettevõte on viimasel kolmel aastal kaotanud 9 miljardit dollarit, kui ta peab SECi nõude kohaselt muutma mõnede lepingute kajastamist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing