PM: TeliaSonera ihub taas telekomile hammast

17. detsember 2004, 08:05

Skandinaavia gigant TeliaSonera püüab taas omandada Eesti Telekomi aktsiapakki praeguse börsihinnaga.

Eesti Telekomi suurosanik TeliaSonera on suurendanud oma osalust ettevõttes 49,9 protsendini ja on uurinud ka poliitikutelt võimalust, kas uue ülevõtupakkumise korral oleks riik valmis loobuma oma 27,23protsendilisest osalusest. Riigi otsusest sõltub otseselt ka teiste kaasaktsionäride käitumine, kirjutab Postimees.

TeliaSonera Norra, Taani ja Baltimaade kommunikatsioonijuhi Kjell Lindströmi sõnul pole TeliaSonera plaanid Eesti Telekomiga võrreldes poole aasta taguse ajaga muutunud ? endiselt ollakse huvitatud kogu Eesti Telekomi aktsiapaki omandamisest ning nad ei soovi aktsiate eest maksta rohkem kui kevadel pakutud 111,3 krooni aktsia eest. Eile sulgus Eesti Telekomi aktsia hind börsil 109,84 krooni juures.

Rahandusminister Taavi Veskimägi sõnul on viimasel ajal mitteametlikult arutatud Eesti Telekomi riigiosaluse võimalikku müüki.

«Et ametlikku ülevõtupakkumist pole tehtud, ei ole ka vajadust olnud riigi lõplikku positsiooni kujundada,» märkis Veskimägi. «Samas ei näe ma mingit põhjust müüa telekomi aktsiaid odavamalt kui hinnatasemel, mida pidasime õigeks kevadel.»

TeliaSonera võib ka uue pakkumise tegemisest loobuda. Kuuldes Postimehe ajakirjanikult, et rahandusminister Veskimägi püsib aktsiate hinna osas endiselt varasematel seisukohtadel, märkis Kjell Lindström, et TeliaSonera ei pruugigi uut ülevõtupakkumist niipea teha.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing