12 jaanuar 2005

Intel särab sülearvutite tugeva nõudluse tõttu

Maailma suurima mikrokiipide tootja Inteli neljanda kvartali müük oli rekordiline, kuna pühade-hooaeg tekitas suure nõudluse sülearvutite vastu.

Inteli aktsia on tõusnud peale tulemuste avaldamist järelkauplemises 3,2%, tasemeni 23,26 dollarit. ?IT-firmade aktsiaid on hiljuti kaotanud investorite hulgas populaarsust, kuid Inteli tulemused aitavad taastada kaotatud usaldust,? ütles uudisteagentuurile Bloomberg Nomura Securities strateeg Juichi Wako.

Aasta viimasel kvartalil müüs Intel toodangut 9,6 miljardi dollari eest ehk 9,8% enam kui aasta tagasi. Kasum kahanes 2,17 miljardilt 2,12 miljardi dollarini (0,33 dollarini aktsia kohta). Mõlemad näitajad ületasid mõõdukalt analüütikute ootusi.

Käimasolevaks kvartaliks ootab Intel 8,8-9,4 miljardi dollarist käivet (analüütikute keskmine ootus 8,9 miljardit dollarit).

Inteli finantsjuhi Andy Bryant sõnul ületas sülearvutites ja serverites kasutatavate mikrokiipide müük rekordi.

Tootmisvõimsuse vähendamise tõttu suutis ettevõte vähendada poole aastaga oma varude mahtu 3,2 miljardilt 2,6 miljardi dollarini. ?Varude käibekiirus on nüüd 45-50 päeva, mis on optimaalsest madalam. Me suutsime varusid edukalt alandada,? lisas Bryant.

Intel plaanib sel aastal investeerida uutesse tehastesse ja seadmetesse 4,9-5,3 miljardit dollarit (möödunud aastal 3,8 miljardit dollarit).

Bryanti sõnul tuleb investeeringute kasv peamiselt tehaste uuendamisest ja 65-nanomeeter tehnoloogiaga mikrokiipide arendamisest.

Hetkel kuum