ÄP fototoimetus • 5. oktoober 2005 kell 22:00

Veel üks brauser

Uus brauser üritab hetkel populaarsete Internet Explorer, Mozilla Firefox ja Opera brauserite turuosa võita just tänu mitmele integreeritud online teenusele.

Esmapilgul tundub idee tulla turule kus juba käib tõsine võitlus kolme brauseri vahel hullumeelsena. Kuid Flocki taga ei ole mingid külahullud, vaid nii tõsised investeerimispankurid, kui ka osad arendajad, kes on tööd teinud Mozilla Firefoxi arendamisel.

Tuult tiibadesse on tegijad saanud ka teadmisest et Firefox on kiiresti kasvatanud oma turuosa ligi 10%-ni kõikidest kasutusel olevatest brauseritest.

Flocki loojate sõnul veedavad inimesed üha enam aega kõikvõimalikes online kogukondades. Uus brauser aitab sarnaste huvidega inimestel üksteist kergesti leida ning kergelt kasutada omavahelise suhtlemise tööriistu.

Ka on uues brauseris lihtsaks tehtud online uudiste produtseerimine ehk blogimine. Huvitavat veebilehekülge on lihte oma blogis tsiteerida ja huvitavale leheküljele linkida. Brauserisse on sisse ehitatud tugi online järjejoidjate saidile del.icio.us.

Tänase päeva seisuga uut brauserit veel alla laadida ja kasutada ei saa. Prooviversioon lubatakse netti välja panna 1-2 nädala jooksul. Flocki kodulehel ei ole hetkel veel tootest täpsemat informatsiooni.

Ka Microsofti Internet Explorerist on varsti oodata uut prooviversioni, kuid täpseid kuupäevi ei ole Microsoft veel avalikustanud.

Vaata ka www.flock.com

Autor: ÄP

Hetkel kuum