Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Peategelased, Bonzo ja Tõun

  Bonzo ja Tõun andsid Eesti Raadio 1. stuudios kontserdi. Siia võiks pidama jääda, ajada läbi sama minimalistlikult kui kaks eelpool mainit muusikut kontserdil.
  Kui ei oleks ühte aga. Aga on selles, et stuudios oli kontserti nautimas sadakond inimest. Kümneid ja sadu kordi vähem nendest, kellele selline kontsert korda läheks. Tõsi, saali ei oleks palju rohkem mahtunud ka.
  Ja saalist peabki alustama. Eesti Raadio kutsus oma esimesse stuudiosse juba möödunud hooajal. Ise kordagi siis sinna teed leidmata, oskan ma pärast viimast kontserti arvata ? kahju, neist kordadest, mis käimata jäid.
  Raadio õhustik, eriti 1. stuudio oma, on tiine headest helidest, selles on katkematult muusikat. Forte fortissimo ka siis kui ruumis on täielik vaikus. Sadadest, ilmselt lausa tuhandetest salvestamistest on stuudiosse jäänud selline helijälg, mida värskesse Jõhvi kontserdimajja tuleb aastate jooksul oodata. See on jälg, mida sisekujundaja ei tee, mida kataloogist ei telli ja paika ei monteeri, mis aga omanäolise elamuse jaoks on enam kui hädavajalik.
  Peategelased Bonzo ja Tõun astusid saali ja see kõik oli kuidagi pagana kodune. Oh ei, ma ei arva, et artist, laulja või esineja peaks olema minuga hirmsasti samal lainel. Ma ei arva, et võnked peaksid sobima või saali ja lava vahel peaks ilmtingimata heljuma hingamine üks. Enamasti mitte.
  Vaatan ja kui meeldib, siis annan end ja kõik. Sageli kipub semunemine olema kuidagi liiga ja püütud. Seekord mitte, kõik oli lihtne ja sõbralik. Kõlab läägelt? Võib-olla, aga ei olnud seda. Kitarrid häälde ja napid tervitussõnad. Vähe liigset loba. Nii mõnedki seletused, kus lood on sündinud ja kes on andnud sõnad. Muud ma ei tahagi. Vahel pole sedagi vaja.
  Kas ei ole mitte futu sõna, loojanatuur? Kui keegi sellest räägib, siis tavaliselt ma edasi ei loe või võdistan hetkeks lihtsalt õlgu. Aga seekord sellest mööda ei saa. Võdisegu või kogu kodukant ja Peipsi-tagune kaasa. Bonzo ja Tõun kehastavad esinedes nii nõtket, tundelist ja lihtsat inimest, et seda loojanatuuri tahaks käigupealt duubeldada, et saaks seda veel ja veel. Loova eestlase aususest on olnud ennegi juttu. Ja muidugi, sellest ka, et see ausus vahel sinnani jõuab, kus hakkab natukene isegi piinlik.
  Eesti Raadio 1. stuu­dio oli üks uue plaadi materjali salvestamise kontserdipaik. Bonzo esimene plaat ?Teisipidi tegelikkus? on hea muusika austajatel ju niikuinii olemas. Uut oodates, võib vahel põhjalikult sirvida reklaame, kas ehk pole 1. stuudios jälle mõnd kontserti tulemas.
 • Hetkel kuum
Maailma suurima krüptobörsi juht: 2022 oli krüptole vastupidamise aasta
Krüptotööstust ei tohiks hinnata ees seisvate väljakutsete, vaid selle järgi, kuidas on senistele vastu peetud, kirjutab maailma suurima krüptobörsi Binance juht Changpeng "CZ" Zhao.
Krüptotööstust ei tohiks hinnata ees seisvate väljakutsete, vaid selle järgi, kuidas on senistele vastu peetud, kirjutab maailma suurima krüptobörsi Binance juht Changpeng "CZ" Zhao.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
USA aktsiaturud kerkisid, Nasdaq sai kirja uhke tõusunädala
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Seitse soovitust edukaks koondamiseks
Töömaastikku räsivad esimesed suuremad koondamislained ja paljud ettevõtted on tööinspektsioonile juba märku andnud järgmistest koondamisplaanidest.
Töömaastikku räsivad esimesed suuremad koondamislained ja paljud ettevõtted on tööinspektsioonile juba märku andnud järgmistest koondamisplaanidest.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Hiiumaa vahet hakkas lendama uus firma
Täna alustas Tallinna ja Kärdla vahel lendamist uus vedaja Diamond Sky, kes kasutab Poola firmalt Sprint Air renditud lennukit Saab 340A, teatas Hiiumaa turismiklaster.
Täna alustas Tallinna ja Kärdla vahel lendamist uus vedaja Diamond Sky, kes kasutab Poola firmalt Sprint Air renditud lennukit Saab 340A, teatas Hiiumaa turismiklaster.

Olulisemad uudised

Eksperdid: intressimäärad jäävad peagi paigale
Majanduseksperdid ootavad Euroopa Keskpangalt veel paaril korral baasintressimäärade tõusu, kuid pärast seda peaks tulema aastane seisak, kirjutab Bloomberg.
Majanduseksperdid ootavad Euroopa Keskpangalt veel paaril korral baasintressimäärade tõusu, kuid pärast seda peaks tulema aastane seisak, kirjutab Bloomberg.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.