Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maksuhaldur: 2006. aasta prioriteet on käibemaks

  Maksu- ja Tolliamet kinnitas järgmise aasta prioriteedid, millest olulisemad on käibemaksu laekumise kontroll ja alkoholi maksumärkide süsteemi käivitamine.

  Lähtuvalt aasta prioriteetidest kavandavad Maksu- ja Tolliameti osakonnad ja piirkondlikud maksu- ja tollikeskused oma klienditeenindamise ja kontrollitöö rõhuasetused ning arendusprojektide pingerea. Prioriteetidest lähtuvalt planeeritakse ka ameti ressursi kasutamine. Samuti soovib maksuhaldur avalikkust informeerida suundadest, millele ameti tegevuste peatähelepanu aastal kontsentreerutakse.
  Käibemaks on riigieelarve täitmise koha pealt väga olulise tähtsusega maks, mille mahuks 2006. aasta eelarveprojektis on 15 miljardit krooni.
  Maksuhaldur planeerib järgmisel aastal veelgi süsteemsemalt rakendada meetmeid, mis aitaksid käibemaksu paremini administreerida. Käibemaksu deklareerimise, maksmise ja tagastamise korrektsusest ja kiirusest sõltub olulisel määral ettevõtluse konkurentsivõime.
  Samuti on käibemaks nn toiteallikas ümbrikupalga maksmisele, sest läbi käibemaksupettuste tekib vaba raha ümbrikupalkade maksmiseks. Maksu- ja Tolliameti peadirektori asetäitja Marek Helm ütles, et käibemaksu pettused on probleemiks ka rahvusvahelisel tasandil. 'Eesti maksuhalduri tähelepanu just sellele maksule annab avalikkusele selge signaali, vähendades nii võimalike kurjategijate huvi tulla Eestisse tegutsema, ' lisas Helm.
  Käibemaksuga on lähedalt seotud ka nn. arvetevabrikute teemaatika.
  Maksu- ja Tolliameti 2006. aasta prioriteedid on:
  1.Elektrooniliste infosüsteemide rakendamise abil teenindusprotsesside
  lihtsustamine, andmete kvaliteedi parandamine ja informatsiooni ajakohastamine2.Käibemaksu haldamine ja järelevalve3.Ausa konkurentsi tagamine ettevõtluses ümbrikupalkade maksmisevähendamise kaudu4.Aktsiisipettuste avastamine, alkoholi ja tubaka salaturu osakaaluvähendamine5.Piiriülese organiseeritud kuritegevuse tõkestamine6.Ametikoha väärtusel ja teenistuja töötulemusel põhineva töötasu- jamotivatsioonisüsteemi väljaarendamine.
  Autor: Gert D. Hankewitz
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüütik: „Vali mind, vali minu maksud!“ – palun, ärge tehke!
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
USA aktsiaturg trimmis kolmapäevast hüpet veidi väiksemaks
Kui kolmapäeval rallis USA aktsiaturg oodatust madalama inflatsiooninumbri toel viimase kolme kuu uuele tipule, siis neljapäeval sulgus turg esialgse suure tõusu järel väikeses miinuses.
Kui kolmapäeval rallis USA aktsiaturg oodatust madalama inflatsiooninumbri toel viimase kolme kuu uuele tipule, siis neljapäeval sulgus turg esialgse suure tõusu järel väikeses miinuses.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Rahasadu! Graanul Investi omanikud võtsid kümneid miljoneid dividende "See oli osa tehingust"
Graanul Invest maksis läinud aastal dividendideks 45 miljonit eurot, kopsakas omanikutulu on Eesti ettevõtluses läbi aegade üks heldemaid.
Graanul Invest maksis läinud aastal dividendideks 45 miljonit eurot, kopsakas omanikutulu on Eesti ettevõtluses läbi aegade üks heldemaid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.