• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vettel toob Soome kalatööstuse Eestisse

  Vetteli nõukogu esimees ja Amber Trusti esindaja Indrek Kasela ütles, et ettevõttel on kindel plaan osa Soomes ostetud Heimon Kala tootmisest Eestisse üle tuua. ?Ühe Soomes asuva tehase paneme me aasta jooksul kinni ja üks jääb järgmisel aastal tööle,? sõnas ta.
  Tehase sulgemisega Soomes kaotab seal töökoha ligikaudu poolsada inimest. Samas plaanib Vettel seoses tootmise Eestisse kolimisega suurendada järgmisel aastal samas suurusjärgus töökohtade arvu Saaremaa tehases.
  Kasela sõnul hakatakse Saa­remaal valmistama kõiki Heimon Kala seniseid tooteid, millest põhiosa moodustavad suitsutatud forell ja lõhe. Näiteks hakatakse tootma Heimon Kala külmsuitsutatud forellifileed, mis on Soomes kõige müüdavam kalatoode.
  Kuna Heimon Kalal on head toorkala hankimise kanalid ja Eestis muutub toorkala hankimine seadusepiirangute tõttu keerulisemaks, jätkab Soomes tööd tehas, mis töötleb värsket kala.
  Vettel, mis kogus tuntust kalafilee eksportijana Lääne-Euroopasse ja Ameerika Ühendriikidesse, otsib viimasel ajal turustamisvõimalusi Balti- ja Põhjamaades. Ettevõte investeeris uude tootmisliini ja üritab tulla väikepakendatud kulinaartoodetega Eesti turule.
  Vetteli juhid loodavad, et Heimon Kala ostuga õnnestub neil üle võtta ka seni Heimon Kalale kuuluv 30% turuosa Soome kalatoodete jaeturul ning kinnitada kanda Skandinaavias.
  ?Vettelil puudusid kõik need tooted, mis on olemas Heimon Kalal, seega saame firmade ühinemisel suurepärase tooteportfelli,? sõnas Vetteli juhatuse esimees Ülo Rekkaro.
  93% Heimon Kala aktsiatest osteti ettevõtte kahelt asutajalt ja põhiomanikult, Pertti Vilenilt ja Heimo Juvankoskilt. Ostuhinda ei soostunud osapooled avaldada.
  Tehinguga muutus ka Vet­teli omanikering. 15% aktsiate omanikuks sai Heimon Kala suuromaniku Heimo Juvankoski tütar Nina Juvankoski. Samuti vahetasid enda Heimon Kala aktsiad Vetteli aktsiate vastu väikeaktsionärid Petri Oksanen ja Pekka Lahtinen. Kummagi aktsionäri osalus jääb Vettelis alla 5%.
  25aastase tootmiskogemusega Heimon Kala Oy on Soome suuruselt teine kalatöötleja. Firma kolmes tootmisüksuses ja peakontoris Renkos töötab kokku 120 inimest. Ettevõtte 2005. aasta prognoositav käive on umbes 300 miljonit krooni ja eeldatav kasum 1,5 miljonit krooni.
  Amber Trusti tõi Vettelisse investeerimispankur Joakim Helenius, kelle kaudu omandas investeerimisfond 2003. a 37% osaluse. Pärast omanikeringi pääsemist hakkas Amber Trust endistest juhtidest kaasaktsionäre välja ostma.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
November oli Tallinna lennujaamale oodatust parem
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.