Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Millise sõnumi jätad Sina?

  Anekdootlikke lugusid sellest, kuidas üks firmajuht oma missimõõtu sekretärile ja pisut korpulentsemale abikaasale jõuluks sarnased öösärgid ostis ja siis, oh häda, kingipakid segi ajas, kuuleb seltskonnas aeg-ajalt ikka.
  Tegelikult võib kingituste tegemisega ka vähem ekstreemsel moel alt minna.
  Tänase Puhkepäeva vahel laiub tervelt üheteistkümnel leheküljel erileht, mis räägib kingitustest ja kinkimisest. Sõna saavad nii suured kui ka väikesed, nii kingituste pakkujad ja otsijad kui ka saajad.
  On aja märk, et üha oodatumaks saab ümbrik, mille sisu laseb kingisaajal kas siis ise poes valikuid teha või saaduga hädapäraseid eelarveauke lappida.
  Kuid üha sagedamini tuleb neilt lehekülgedelt välja ka mõte, et kingitusest endast on tähtsam sõnum ja soov. Kinkija siiras tahe.
  Järjest rohkem oskavad kingisaajad väärtustada kingi tegemisele kulunud aega. Sest aeg on ainus vara, mida kuidagiviisi tagasi võtta ei saa. Asjad kuluvad või kaovad, aga kunagine emotsioon jääb, ehk nii tugevaltki, et see endaga kõiksusesse kaasa võtta.
  Seepärast tasub ehk nüüd enne jõule, kui vaid üliüksikud meist maad valdavast kinkimisbuumist pääsevad, mõelda, millise sõnumi me kallile inimesele endast jätame. Kas ?oh, issand, pääseksin ma juba kiiremini sellest jamast? või ?ma mõtlen su peale, sest oled väga kallis.?
  Mõelge. Veel on natuke aega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
"Tunnen, et on vaja telefon kätte võtta... ja kukun jälle töösse!"
Miks juhtub nii, et inimesed on pidevalt ühenduses tööga, millised on tagajärjed ja kuidas ennast tööst lahti haakida, kirjutavad organisatsiooniuurijad Anne Reino, Alo Treial ja Maria Murumets Äripäeva essees.
Miks juhtub nii, et inimesed on pidevalt ühenduses tööga, millised on tagajärjed ja kuidas ennast tööst lahti haakida, kirjutavad organisatsiooniuurijad Anne Reino, Alo Treial ja Maria Murumets Äripäeva essees.
Ferrari kutsub tagasi 23 000 sõidukit
Itaalia autotootja Ferrari kutsub tagasi 23 555 sõidukit, sest kahtlustab paljudel mudelitel viga pidurites, vahendab ajakiri Car and Driver.
Itaalia autotootja Ferrari kutsub tagasi 23 555 sõidukit, sest kahtlustab paljudel mudelitel viga pidurites, vahendab ajakiri Car and Driver.
Reaalajas börsiinfo
Raadiohitid: ostuidee karuturul ja tippjuhtimise vähem nähtav pool
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Nädala lood: suures skeemis paljastati Eesti firma, elekter kallineb hoogsalt edasi
Selle nädala olulisematest sündmustest tasub esile tuua üks rahvusvaheline skeem, mille paljastamisel tuli esile ka Eesti firma. Lisaks ei saanud mööda energeetikast, sest tuleval talvel ähvardab elektri hind tõusta selgelt kõrgemale, kui oli suvine hinnatipp.
Selle nädala olulisematest sündmustest tasub esile tuua üks rahvusvaheline skeem, mille paljastamisel tuli esile ka Eesti firma. Lisaks ei saanud mööda energeetikast, sest tuleval talvel ähvardab elektri hind tõusta selgelt kõrgemale, kui oli suvine hinnatipp.
Paar miljonit kilo maasikaid mädaneb Soomes põllule
Ukraina sõja põhjustatud tööjõuprobleem on peapõhjus, miks hulk maasikaid Soomes põllule on jäänud, kohati on ka vihmad maasikakorjamist takistanud, kirjutab Yle uudisteportaal.
Ukraina sõja põhjustatud tööjõuprobleem on peapõhjus, miks hulk maasikaid Soomes põllule on jäänud, kohati on ka vihmad maasikakorjamist takistanud, kirjutab Yle uudisteportaal.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.