Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Microsofti uus tarkvara lihtsustab fototöötlust

  Brüsselis Microsofti Euroopa innovatsioonipäeva tehnoloogiauuenduste näitusel tutvustati üleeile tulevikutootena tarkvara, mis võimaldab kustutada digifotodelt ebasoovitavaid objekte ilma, et seda muudatust oleks hiljem võimalik märgata.
  Uue foto tekitamisel lähtub tarkvara senisest pildist ja kasutaja etteantud nn abijoonte kaudu püüab tuletada, milline võiks olla kustutatava inimese või eseme taha jääv ala. Tarkvara demoversioon tegi igatahes puhta töö, fototöötluse jälgi polnud nn uuel pildil märgata. Pilditarkvara valmis Pekingis Microsofti arenduskeskuses.
  Cambridge?i uuringukeskus Inglismaalt tutvustas samas kes-kus-on-kella. See on kodus seinale asetatav ümmargune mitmeks osaks jagatud ekraan. Kes viibivad kodus, nende näopildid on ekraanil kodu sektoris, kes tööl, nende fotod järgmises sektoris jne. Inimese asukoht tuvastatakse mobiili abil. Selleks peab kasutaja pärast tarkvara installeerimist esmakordselt mingisse tsooni (kodu, kontor, suvila vms) sisenemisel end sinna registreerima. Edaspidi saadab telefon inimese varem salvestatud tsooni jõudmisel SMSi tema asukohast kodusele ekraanile.
  Koduse infotahvli teise versioonina näidati Brüsselis lihtsat arvutiekraani, kuhu saavad perekonnaliikmed SMSi teel teineteisele sõnumeid saata. Nii saab näiteks vanaema köögiseinalt rippuvalt ekraanilt teada, et lapselapse rong hilineb. Sama teate saavad seda ekraani kasutades kätte ka teised kodusolijad.
  Brüsseli näitusel esitles Microsoft tarkvara, mis tõlgib MSNi teksti reaalajas seitsme keele vahel: hiina, inglise, hispaania, jaapani, saksa, prantsuse ja itaalia.
  Enne vestlust tuleb määrata enda ning vestluskaaslase keel. Seejuures esitatakse tekst vestlusaknas osapoolte jaoks mõlemas keeles korraga (mida saab ka maha võtta). Vestluse jooksul saab keeli ka muuta.
  Programmi testversioon pole veel täiuslik, nii tekib arvutil raskusi kirjavigadega teksti tõlkimisel, samuti ei tunne ta (veel) ingliskeelses arvutisuhtluses levinud lühendeid.
  Tõlkeprogramm peaks jõudma lähiajal ka avalikku kasutusse. Kas ja millal lisandub tootele eesti keele tugi, pole teada. MSNi vestlust vahendava programmi töötas välja Microsofti India uuringukeskus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vandeadvokaat ühistranspordist: alarahastuse vältimine on riigi vastutus
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Tallinna Sadam lõpetab tegevuse Paljassaare sadamas
Juba varasemalt Paljassaares tegevust kokku tõmmanud Tallinna Sadam avaldas täna pärast börsi sulgemist, et lõpetas ametlikult Paljassaare sadamas tegevuse.
Juba varasemalt Paljassaares tegevust kokku tõmmanud Tallinna Sadam avaldas täna pärast börsi sulgemist, et lõpetas ametlikult Paljassaare sadamas tegevuse.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Erametsakeskus: paberi- ja küttepuidu hinnad on uskumatult kõrged
Ebanormaalselt kõrged okaspuupalkide hinnad saavutasid oma tipu aprillis, püsisid mais ja hakkasid juunis langema. Ülejäänud sortimentide hinnad on aga jätkanud küllalt kiiret kasvamist.
Ebanormaalselt kõrged okaspuupalkide hinnad saavutasid oma tipu aprillis, püsisid mais ja hakkasid juunis langema. Ülejäänud sortimentide hinnad on aga jätkanud küllalt kiiret kasvamist.
Läti saab Rail Balticule sõjalise liikuvuse raha
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.