Kauppalehti ennustab Helsingi börsile tänavu 10protsendilist tõusu

Tõnis Oja 05. jaanuar 2006, 00:00

"Ei usu, et näeme börsirakette, sest senine tõus on olnud nii tugev," lausus ajalehele Enskilda peaanalüütik Tommy Ilmoni. "Aga kui tuleb üllatusi, siis metsatööstusest, sest neile oli möödunud aasta raske ja aktsiate hinnad on olnud madalal juba pikka aega," lisas ta. Ehkki selleks aastaks oodatakse metsatööstusettevõtetele kuni 300protsendilist kasumi kasvu, jääb see ikkagi veel kauaks 2000. aasta tasemele alla.

Ka Nokia kasumi kasv võib jääda ajalehe teatel känguma. Ehkki müügimahud kasvavad, surub konkurents marginaale üha koomale. Suureks toeks on oma aktsiate tagasiost ettevõtte poolt. Kauppalehti ennustab Nokia aktsiale 10protsendilist hinnatõusu.

Neste Oli hind liigub tõenäoliselt suures osas kaasa nafta hinnaga ning ajaleht küsib, kas sel aastal teevad investorid endale selgeks, et selle ettevõtte aktsia hind ei peaks sõltuma toornafta hinnast, vaid hoopis kütuste jaemüügimarginaalidest. Ajaleht ennustab aktsiale 16protsendilist tõusu.

Maailmas hoogustuvad üha ühinemised ja ülevõtmised, mis kehtib ka Soome kohta. Sellelt aastalt oodatakse kõigi aegade suurimat ülevõtmiste arvu. Võimalikeks ülevõtmiskandidaatideks on UPM-Kymmene, Nokian Renkaat, Amerin, Alma Media ja Talentum.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:41
    Otsi:

    Ava täpsem otsing