EPL: Lennupileteid võib hakata saama tasuta

30. jaanuar 2006, 06:47

Lennufirmade hinnangul areneb lennundusturg selles suunas, et tulevikus on lennupiletid tasuta ning reisijal tuleb maksta vaid lennujaamamaksud.

Odavlennufirma Ryanairi Põhja- ja Baltimaade tegevjuht Karl Högstadius ütles läinud nädalal Taloussanomatele, et kümne aasta pärast ei maksa firma lennupiletid enam midagi. Juba tänavu kavatseb Ryanair anda kolmandiku pileteid tasuta või imeodavalt, kirjutab Eesti Päevaleht.

Högstadiuse hinnangul suureneb lennufirma käibes lisateenuste osakaal. Näiteks Suurbritannias võib juba praegu Ryanairi kaudu tellida korvitäie veini, firma kodulehekülje vahendusel on võimalik rentida auto, broneerida hotellitube või teha reisikindlustust. Järgmine samm võiks Hogstadiuse sõnul olla matkakaardid, mida saaks netist tellida. Tänavu plaanib Ryanair lennukitesse tuua kasiinod ehk täpsemalt pokkerilauad.

Estonian Airi asepresidendi Mart Relve sõnul pole ükski stsenaarium kümneaastases perspektiivis välistatud. “Meil on oma visioon selleks ajaks olemas ning lähemal ajal lennupileteid tasuta jagama Estonian Air ei hakka,” märkis ta.

Tema hinnangul suudaks Ryanair või mõni muu lennufirma tasuta piletitele üle minna juba palju varem kui kümne aasta pärast, kui see oleks nende tõsine plaan ja strateegia.

“Eri kampaaniate puhul on tasuta piletid reaalsed juba lähemas tulevikus,” ütles Relve.

Ka SASi kommunikatsioonijuhi Hans Ollongreni sõnul on lennufirmadel lisateenuste vallas väga palju kasutamata võimalusi. Hetkel on enamik firmasid toonud pardale tasuta söögi. “Tõenäoliselt muutuvad paljud teenused, mis praegu pileti hinna sees, tulevikus tasuliseks, lennundussektor liigub samm-sammult selles suunas,” ütles Ollongren.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing